Avi/ujkelet.live

A háború 291. napja, déli front: A 7. dandár, az ejtőernyősök és a Kommandó-dandár harcosai a 98. hadosztály alatt tegnap offenzívát indítottak a dél-gázai Khan Juneszben.

A hadosztály szintű műveletben a 7. dandár vezetésével a csapatok megöltek számos terroristát tanktűzzel és légicsapások irányításával.

A légierő az elmúlt nap folyamán több mint ötven terror-infrastruktúrát támadott a térségben, köztük fegyverraktárakat, megfigyelőállomásokat, a Hamász terroristái által használt épületeket és alagutakat.

Tegnap az erők a Hamász több rakétaindítását azonosították Maghazi térségéből, a Gázai övezet középső részén. A lövedékek az övezet területén belül landoltak. Az egyik rakéta egy iskolába csapódott Nuszeiratban.

A 162. hadosztály mindeközben folytatja műveleteit a dél-gázai Rafahban, a csapatok megöltek több tucat terroristát légicsapások irányításával és közelharcokban.


Júdea és Szamária: Az izraeli biztonsági erők, a Sabak belbiztonsági szolgálat és a határrendészet közös műveletében terrorelhárító akciót indítottak tegnap este Tulkaremben (Palesztin Hatóság területe), mely a Menase Regionális Dandár felelősségi köre, a gázai háború kitörése óta több mint 50 dandár szinten végrehajtott művelet részeként.

Az erők a tűzharc során eltaláltak több fegyveres terroristát, és feltárták az utak alá temetett robbanóanyagokat.

A hadművelet során drónnal támadtak terroristákat, köztük olyanokat, akiket Tulkarem menekkülttábor térségéből az izraeli erők és Izrael Állam elleni terrorcselekmények előmozdítása és végrehajtása miatt kerestek.

A megölt terroristák között volt Asraf Nafeh, a Hamász tulkaremi katonai szárnyának vezetője. Az izraeli csapatok ellen bevetett robbanóeszközök készítéséért és elhelyezéséért volt felelős, de más terrortámadásokban is részt vett. Feladata volt még tagok toborzása a Hamászba, és kapcsolatban volt a terrorszervezet külhoni tisztviselőivel.

Szintén megölté Mohamed Awadot, aki Abu Abdo néven is ismert, és a Fatah katonai szárnyának az Al-Aksza Mártírok Dandárok parancsnoka volt Tulkaremben. Awad lövöldözős terrortámadásokban vett részt és pénzt gyűjtött terrorista tevékenységekhez Tulkaremben.

A ma reggel megöltek között volt egy M-16-sal felfegyverzett terroristanő is, aki „mentős” mellényt viselt. A hadsereg szerint szokatlan eset, hogy terroristanők csatlakoznak más fegyveres férfiakhoz.

Ezt a videót a palesztinok terjesztik, a videó végén bukkan fel a terroristanő:

Az izraeli hadsereg szerint Dzsenin, Nur Samsz és Tulkarem három menekülttábora egy sor művelet után másképpen fest. Ezek a műveletek továbbfejlesztett elemeket tartalmaztak: megtévesztést és trükköket, amelyek az ellenséget hibákra késztették, és ezúttal tökéletesen működött.

Az izraeli hadsereg észleli Gáza szándékát Júdeában és Szamáriában, valamint Gáza nagy érdeklődését a régió lángra lobbantása iránt.


Sérülés: A védelmi minisztérium két alkalmazottja könnyebben megsebesült, miután bomba robbant a biztonsági kerítésnél Har Gilboa térségben.

A vizsgálat kezdeti szakasza megállapította, hogy a védelmi minisztérium alkalmazottai a határkerítés mentén járőröztek Szamária északi részén, amikor észrevettek egy gyanús tárgyat.

A tárgyat ekkor bombának tekintették, mely felrobbant és könnyebben megsebesítette őket.

A hadsereg hajtóvadászatot indított a támadás mögött állók elfogására.

The post Harcok Khan Juneszben és terrorelhárítás Tulkaremben first appeared on Új Kelet Live.