A zsidó állam vallásügyi minisztere tett látogatást a miskolci hitközségen – Michel Malkieli megnézte a mikvét és a múzeumot

Meglepetésszerű látogatást tett Michel Malkieli Izrael állam vallásügyi minisztere a Miskolci Zsidó Hitközségnél.

A miniszter meghívta vendégeként a miskolci hitközség elnökét egy izraeli látogatásra, Deutsch Miklós elfogadta a szíves invitálást.

A magas rangú vendéget Deutsch Miklós a hitközség elnöke fogadta. A vallásügyi miniszter kiséretével,  nagy érdeklődéssel tekintette meg a  felújításra szoruló zsinagógát. Kifejezte őszinte  reményét, hogy hamarosan teljesen újjáépül és nemcsak szakrális hanem közösségi célokat is szolgálhat ez a  templom, mint a város kultúrális örökségének egyik kincse.

Tetszett neki a  jelentős  állami támogatással rendbehozott mikve. Ez a miskolci  zsidó fűrdő a maga nemében az egyetlen ilyen vidéki ,  pompásan felújított , s a legszigorúbb vallási rituális törvényeknek is megfelelő.

Végül Michael Malkieli  nagy érdeklődéssel járta végig a miskolci zsidó múzeumot és a vendégkönyvbe írva kifejezte az elismerését  a látottakról.

Az elnök úr elmondotta idáig a zsidó állam valamennyi nagykövete járt már itt, de ilyen színtű megtiszteltetésben még nem volt részünk. Kiemelendő, hogy miniszter úrtól személyes meghívást kapott Jeruzsálembe és hamarosan él is a vendégszeretetével.