Avi/ujkelet.live

A háború 321. napja: Csütörtök reggel vádemelést nyújtottak be a beersevai Szoroka Kórház egyik orvostanhallgatója ellen, aki hűségesküdt tett az ISIS-nek.

A 34 éves beersevai lakost a Sabak belbiztonsági szolgálat körülbelül egy hónapja tartóztatta le, ISIS ihlette biztonsági tevékenységek gyanúja miatt. A kihallgatása során kiderült, hogy csatlakozott az ISIS-hez, hűségesküt tett a terrorszervezetnek, emellett intenzíven tanulmányozta az ISIS-szel azonosított súlyos médiatartalmakat.

Szintén ma kiderült, hogy egy 16 éves jeruzsálemi fiú ellen is hamarosan vádat emelnek, amiért megpróbálta rávenni barátait az ISIS-hez csatlakozásra az iskolában a kelet-jeruzsálemi Beit Haninában.

A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy terrorista tartalmat terjesztett a szervezetről az iskolában, méltatta a szervezetet, aktivistáit és ideológiáját, barátai előtt a soraihoz tartozóként és lelkes támogatóként azonosította magát, és mesélt nekik arról, hogy terrortámadásokat akar végrehajtani, és szeretne Irakba menni, és a gyilkos terrorszervezet soraiban dolgozni.

Barátai tanúvallomást tettek a rendőrségnek arról, hogy többször is megpróbálta beszervezni őket a szervezetbe, sőt megfenyegette őket, hogy ha visszautasítják – egy napon az ISIS terroristái megölik őket.


Szamária: Négy izraeli telepest, köztük egy kiskorút vett őrizetbe a rendőrség csütörtökre virradóra a palesztin Dzsit falu elleni támadásban való részvételük gyanújával.

A rendőrség és a Sabak belbiztonsági szolgálat közös közleménye szerint a négyest palesztinok elleni terrorizmussal gyanúsítják több incidensben, köztük a Dzsit elleni támadást is.

A gyanúsítottak kihallgatása folyamatban van a Sabaknál.

Múlt csütörtök éjszaka körülbelül 150 álarcos zsidó ment be a a palesztin faluba, ahol házakat és járműveket gyújtottak fel. 

Az események során a falu 23 éves lakosát, Rasid Szedát agyonlőtték. További három sérültről is beszámoltak, közülük ketten fejsérülést szenvedtek. Egy idős nő könnygáz belélegzése miatt szorult orvosi segítségre.

A gyújtogatás következtében négy ház és hat jármű is megrongálódott. 


Szde Teiman: A katonai ügyészség két hét hosszabbítást kér – szeptember 5-ig – annak az öt tartalékos katonának a házi őrizetére, akiket azzal gyanúsítanak, hogy bántalmaztak egy palesztin fogolyt a Szde Teiman fogolytáborban.

A hadsereg szerint a nagy horderejű visszaélés ügyében indított katonai rendőrségi vizsgálat a napokban befejeződik, a jövő hét elején pedig az összes nyomozási anyagot átadják a védelemnek.

A következő két hétben a védelem kérhet egy meghallgatást, mielőtt az ügyészség vádat emel a gyanúsítottak ellen.

A hadsereg szerint a katonákat súlyos szodómiával (a nemi erőszakkal egyenértékű vád), súlyosbító körülmények között elkövetett testi sértéssel, súlyosbított körülmények között elkövetett bántalmazással és katonához nem illő magatartással gyanúsítják.

The post Arab izraeli orvos az ISIS szolgálatában, és a törvény érvényesítése first appeared on Új Kelet Live.