Avi/ujkelet.live

A háború 330. napja, Júdea és Szamária: Három személy megsérült szombat éjjel két terrortámadási kísérlet során a Gus Etzion csomópont környékén.

A terrortámadáshoz két autóbombát használtak. Az Etzion-dandár parancsnoka Gal Rich ezredes könnyebben megsebesült az izraeli erők lövéseitől a tűzharc során, amelyben az egyik terroristát likvidálták. A biztonsági erők átvizsgálják a környéket, hogy kizárják további terroristák jelenlétének gyanúját.

A terrorista megpróbál elmenekülni és megtámad egy harcost majd lelövik:

A támadás egy autóbomba felrobbanásával kezdődött egy benzinkútnál Gus Etzion kereszteződésnél. A helyszínre érkező harcosok likvidálták a terroristát. A katonák lövöldözése következtében az Etzion-dandár parancsnoka és egy tartalékos tiszt, aki az egyik közeli közösség biztonsági tisztje könnyebben megsebesült. Egy másik tiszt közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

Ezzel párhuzamosan egy másik terrorista behatolt járművel Karmei Tzur közösségbe. A helyszín biztonsági járőre üldözni kezdte a terroristát, járművével beleütközött a terrorista autójába és likvidálta. A tűzharc közben a terrorista járművében lévő bomba felrobbant.

A biztonsági erők alaposan átvizsgálták a közösséget, hogy kizárják további terroristák jelenlétét.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Meghiúsított autóbombás terrortámadások Gus Ecionban – 3 sérült first appeared on Új Kelet Live.