Pauska Zsolt

Leváltották a Dunántúli Napló főszerkesztőjét

A kormányközeli Mediaworks nem verte nagy dobra a baranyai vezetőcserét, de már a régi-új utód is megvan. Más változások is történtek.

Eldugott közleményben jelentette be a fideszes médiaholding, hogy 2024. szeptember 1-jétől a veszprémi Napló és a veol.hu főszerkesztője Forgács Bernadett, a Somogyi Hírlap és a sonline.hu valamint a Dunántúli Napló és a bama.hu főszerkesztője pedig Pauska Zsolt. A rövid szolgálati közleményt a Mediaworks honlapján a PécsMa vette észre.

A KESMA baranyai zászlóshajóját, a Dunántúli Naplót az elmúlt 8 évben Fülöp Zoltán vezette, őt váltotta most a Mediaworks vezetőségében már 2016 óta dolgozó Pauska Zsolt (aki a cég tartalomfejlesztési igazgatója volt). Pauska korábban már kétszer is vezette a szóban forgó szerkesztőséget, a ’90-es évek végén és a 2000-es években is.

Mivel Pauska nemcsak a Dunántúli Napló és a Bama, hanem a Somogyi Hírlap és a Sonline főszerkesztője is lett szeptember 1-ével, a PécsMa cikke már azt találgatja, vajon lehet-e ez előjele a két szerkesztőség esetleges összevonásának.

A médiaholdinghoz tartozik a Magyar Nemzet, az Origo és a PestiSrácok is. Korábban a Nemzeti Sport is a Mediaworkshöz tartozott, de az azóta az MTVA-hoz került.