Avi/ujkelet.live

Frissítés alatt

Észak Nyilai: Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy este bejelentette, hogy a légierő csapást mért a Hezbollah terrorszervezet polgári épületek alatti központi főhadiszállására Bejrútban, Dahieh szívében. Riportok szerint a célpont a terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah és a Hezbollah teljes parancsnoki vezetése volt.

A katonai szóvivő szerint pontos csapást mértek a Hezbollah központi főhadiszállására, amelyet ,,szándékosan építettek bejrúti lakóépületek alá, hogy élő pajzsként használják őket”.

Hagari szerint a hadsereg csúcskészültségben van, és jelenleg nincs változás a Polgárvédelmi Parancsnokság lakosságnak szóló utasításait illetően.

A libanoni média szerint több épület összedőlt, és tíz erős robbanás rázta meg Dahieh térségét.

Egy biztonsági forrás a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a Hezbollah vezető tisztviselői általában azon a helyszínen gyűlnek össze, amelyet az izraeli légierő célba vett.

Binjámin Netanjahu miniszterelnök az Egyesült Nemzetek Szervezetében elmondott beszéde után az izraeli újságírókkal folytatott tájékoztató közepén távozott. Katonai titkára, Roman Gofman vezérőrnagy súgott valamit Netanjahu fülébe percekkel azelőtt, hogy félbeszakította az eligazítást, és tanácsadóival távozott.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Bréking: A légierő csapást mért a Hezbollah földalatti főhadiszállására Bejrútban first appeared on Új Kelet Live.