Avi/ujkelet.live

Észak Nyilai: Az izraeli légierő délután a Hezbollah terrorszervezet körülbelül 45 célpontját támadta a dél-libanoni Kafrában. A helyszíneket között fegyverraktárak és más infrastruktúrák voltak.

Késő délután körülbelül 22 rakétát lőttek ki Libanonból Felső-Galileára. A lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, sérülésről nem érkezett jelentés. A támadásért a Hezbollah terrorszervezet vállalta a felelősséget, mondván Ros Pinát és Cfátot támadta.

Később két drónt küldtek Libanonból, melyeket a haditengerészet rakétahajója és a légierő helikoptere fogott el Izrael felségvizein. Sérüles nem történt.

Este körülbelül 35 rakétát lőttek ki Libanonból Észak-Izraelre, becsapódásokról számoltak be Nyugat-Galileában.


Változás: A Polgárvédelmi Parancsnokság vasárnap este enyhítette a korlátozásokat Haifa egyes részein, lehetővé téve az iskolák újranyitását.

Az irányelvek változása nem vonatkozik a Haifától északra fekvő Krajot területére.

Az új korlátozások értelmében a Haifa, Dalijat al-Karmel, Iszfija, valamint a Haifa-öböl és a Karmel régió más közösségeiben az iskolák kinyithatnak, ha van megfelelő menedékhely a közelben, és időben elérhető.

A gyülekezési korlátozásokat is enyhítették ezeken a területeken, 30 fő a szabadban és 300 bent.


Üzenet: Az izraeli légierő parancsnoka, Tomer Bar vezérőrnagy a ma Jemenben végrehajtott támadás kapcsán kijelentette: ,,Mindenkihez, aki megpróbál ártani Izrael Állam polgárainak, eljutunk.”

Joáv Gallant védelmi miniszter hasonlóan fogalmazott: ,,Üzenetünk egyértelmű – számunkra nincs túl távoli hely.”

The post Drónok és rakéták Libanonból, és üzenet az ellenségeknek first appeared on Új Kelet Live.