Avi/ujkelet.live

A háború 368. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggel bejelentette, hogy a 20 éves Noam Iszráel Abdu törzsőrmester Kadima-Zoránból, a Biszlamach-dandár 17. zászlóaljának harcosa, tegnap elesett a Gázai övezet északi részén zajló harcokban. Halálával 350-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Noam Iszráel Abdu törzsőrmester

A hadsereg szerint ugyanebben az incidensben a zászlóalj másik katonája súlyosan megsérült.


Támadás: Hétfő este öt nagy hatótávolságú rakétákat lőttek ki Libanonból Közép-Izraelre, aktiválva a szirénákat Tel Aviv nagyvárosi területén és Sáron régióban. A lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, a maradék nyílt területeken landolt. Sérülés vagy komolyabb kár nem történt.

A támadásért a Hezbollah terrorszervezet vállalta a felelősséget, mondván, az izraeli hadsereg Glilot bázisát vette célba, Herzlija mellett.

A Hezbollah hétfőn körülbelül 190 rakétát lőtt ki Izraelre.


Északi front: A hadsereg egy helyzetértékelést követően új zárt katonai zónát alakított ki a libanoni határon lévő Ros Hanikra, Slomi, Hanita, Adamit és Arab al-Aramse közösségek területén.

Ez a negyedik zárt katonai övezet az északi határon, mióta a hadsereg a múlt hétfőn megkezdte dél-libanoni szárazföldi hadműveleteit.


Kiürítés: A hadsereg arab nyelvű szóvivője, Avichai Adraee ezredes az este újabb evakuálási felszólítást adott ki a Hezbollah telephelyeire Bejrút déli külvárosaiban, a légicsapások előtt.

,,Az Ön és családtagjai biztonsága érdekében azonnal távoznia kell ezekből az épületekből és a szomszédos épületekből, és legalább 500 méter távolságra el kell távolodnia tőlük” – írta Adraee.


Észak Nyilai: Izraeli vadászrepülőgépek tegnap este csapást mértek a Hezbollah hírszerző részlegéhez tartozó bejrúti parancsnoki helyiségekre.

Korábban a hadsereg azt mondta, hogy több Hezbollah-telepet is célba vett, köztük fegyvergyártó létesítményeket és rakétakilövő állásokat Dél-Libanonban és a Beqaa-völgyben.

Ezen túlmenően tegnap a dél-libanoni szárazföldi hadműveletek közepette több mint 70 Hezbollah-helyszínre mértek csapást, köztük volt egy rakétavető, Hezbollah által használt épületek és fegyverraktárak is.


Likvidálás: Az izraeli légierő tegnap este Bejrútban likvidálta a Hezbollah logisztikai főhadiszállásának vezetőjét, Szuhail Husszein Husszeinit.

A Husszeini által vezetett részleg felügyeli a Hezbollah logisztikáját és különböző egységeinek költségvetését.

Husszeini tagja volt a Hezbollah dzsihád tanácsának, a terrorcsoport legfelsőbb katonai testületének is.

,,Husszeini döntő szerepet játszott az Irán és a Hezbollah közötti fegyverszállításban, és ő volt a felelős a fejlett fegyverzet elosztásáért a Hezbollah egységei között, felügyelve e fegyverek szállítását és elosztását” – áll a hadsereg közleményében.

Husszeini ,,volt a felelős a Hezbollah legérzékenyebb projektjeinek költségvetéséért és logisztikai irányításáért, beleértve a szervezet háborús terveit és más különleges műveleteket, mint például az Izrael Állam elleni terrortámadások koordinálását Libanonból és Szíriából”.

A hadsereg szerint a főhadiszálláson van a Hezbollah kutatás-fejlesztési részlege is, amely a precíziós irányítású rakéták gyártásáért felelős.

The post 350, Libanonból lőtték Tel Avivot, és sikeres likvidálás Bejrútban first appeared on Új Kelet Live.