
A hagyományos bundáskenyér új életre kel ebben az egyszerű, mégis különleges változatban. A mediterrán ízek kedvelői garantáltan örömüket lelik ebben az olasz receptben: olívabogyó, szárított paradicsom, illatos fűszerek és egy kevés feta sajt teszi igazán különlegessé ezt a fogást. Olyan, mintha egy napsütötte olasz kisvárosban fogyasztanád el a reggelidet.

Fotó: Freepik / Illusztráció
Bundáskenyér olasz módra – egyszerű és mennyei olasz recept
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 vastag szelet, lehetőleg kovászos kenyér
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej vagy növényi ital
- 3–4 szem fekete olívabogyó, finomra vágva
- 2–3 darab olajban eltett szárított paradicsom, apróra vágva
- 1 teáskanál szárított oregánó vagy bazsalikom
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés az olasz recept alapján
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük simára. Szórjuk bele az aprított olívabogyót, szárított paradicsomot és a választott fűszereket. Kóstoljuk meg a keveréket, és ízesítsük sóval, borssal.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat. A kenyérszeleteket forgassuk bele a mediterrán tojásos keverékbe, majd sütés előtt hagyjuk, hogy jól megszívják magukat. Közepes lángon süssük aranybarnára mindkét oldalukat – kívül ropogós, belül puha bundáskenyér lesz az eredmény.
Tálalási tipp
Helyezzük tányérra a frissen sült bundáskenyeret, szórjuk meg rukkolával, koktélparadicsommal és némi morzsa feta sajttal. Egy kevés extra szűz olívaolaj tovább fokozza a mediterrán ízvilágot, de pár csepp citromlével is megbolondíthatjuk – ajánlotta a Ripost.
Ez a mediterrán, olaszos recept alapján készülő bundáskenyér nemcsak laktató, hanem friss és üdítő fogás is. Ideális reggelinek, de gyors vacsoraként is megállja a helyét – garantáltan feldobja a napot, még akkor is, ha éppen borúsra fordul az idő.


