Íme a bundáskenyér olasz rokona, ilyen finom mediterrán reggelit még biztosan nem kóstoltál

Ha egy igazán különleges reggelire vágysz, ezt a mediterrán hangulatú bundáskenyeret érdemes kipróbálnod. Ez az olasz recept új szintre emeli a klasszikus fogást, és garantáltan elhozza a napsütötte dél ízeit a tányérodra.

A hagyományos bundáskenyér új életre kel ebben az egyszerű, mégis különleges változatban. A mediterrán ízek kedvelői garantáltan örömüket lelik ebben az olasz receptben: olívabogyó, szárított paradicsom, illatos fűszerek és egy kevés feta sajt teszi igazán különlegessé ezt a fogást. Olyan, mintha egy napsütötte olasz kisvárosban fogyasztanád el a reggelidet.

olasz recept alapján bundáskenyér
Próbálja ki ezt a különleges olasz recept alapján készült mediterrán bundáskenyeret!
Fotó: Freepik / Illusztráció

Bundáskenyér olasz módra – egyszerű és mennyei olasz recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 vastag szelet, lehetőleg kovászos kenyér
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tej vagy növényi ital
  • 3–4 szem fekete olívabogyó, finomra vágva
  • 2–3 darab olajban eltett szárított paradicsom, apróra vágva
  • 1 teáskanál szárított oregánó vagy bazsalikom
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítés az olasz recept alapján

A tojásokat üssük fel egy tálba, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük simára. Szórjuk bele az aprított olívabogyót, szárított paradicsomot és a választott fűszereket. Kóstoljuk meg a keveréket, és ízesítsük sóval, borssal.

Egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat. A kenyérszeleteket forgassuk bele a mediterrán tojásos keverékbe, majd sütés előtt hagyjuk, hogy jól megszívják magukat. Közepes lángon süssük aranybarnára mindkét oldalukat – kívül ropogós, belül puha bundáskenyér lesz az eredmény.

Tálalási tipp

Helyezzük tányérra a frissen sült bundáskenyeret, szórjuk meg rukkolával, koktélparadicsommal és némi morzsa feta sajttal. Egy kevés extra szűz olívaolaj tovább fokozza a mediterrán ízvilágot, de pár csepp citromlével is megbolondíthatjuk – ajánlotta a Ripost.

Ez a mediterrán, olaszos recept alapján készülő bundáskenyér nemcsak laktató, hanem friss és üdítő fogás is. Ideális reggelinek, de gyors vacsoraként is megállja a helyét – garantáltan feldobja a napot, még akkor is, ha éppen borúsra fordul az idő.