Gondolkodom, töprengek – mi a manónak épít két német cég, szuper ABC áruházat szinte egymás mellé. Vajon mire számíthatnak. Igazából nagy vetélkedést külsőre nem látok a két bolt között. Kedvelem mindkettőt, de valahogyan, megmagyarázhatatlan okból az Aldira voksolok. Ott van mindig olcsó narancslé PET palackos kiszerelésben. Csak nem ezért?

A választékuk pékáruban és minden egyébben szinte megegyezik.  Még abban is hasonlóak, hogy ha valamit felfedezek ezekben és mire meg vagy rászoknék egy hónap múlva nyomtalanul eltűnik a standokon.

Ahányszor ezen morfondírozok eszembe jut egy szakállas vicc – két öreg zsidó koldul a katolikus templom előtti lépcsőn. Az egyiken kippa a másik fedetlen fővel nyakában egy nagy kereszttel kéreget. A kippás zsidót lenézően kerülgetik, a másikat meg tűntetőleg elhalmozzák pénzzel. Mígnem jön a sekrestyés s rámordul a kippás koldusra  – miért nem megy a zsinagóga elé? A koldusok egyike se válaszol, megvárják míg elmegy az egyházfi – csak akkor szólalnak meg – nu, má csak nem ez fog tanítani minket marketingre!

Szerintem valami ilyesmi lehet a két áruház között is – mert ahol az egyik megjelenik ott a másik is ott terem. Nem csodálkoznék, ha kiderülnek – egy tulajdonos s két cég.

szantograf.hu