Hajrá Csányi – beszólt a C közép -suszter a kaptafánál

Tetszik, szórakoztató Csányi Sándor OTP vezér és a harmadosztályú politikusok szópárbaja. Már várjuk, hogy egy neves, NB egyes politikus is letegye a garast. A fenti képen volt szerencsém néhány szót váltani az ország leggazdagabb és legbefolyásosabb emberével a Népstadionban, éppen egy MLSZ rendezvényen. Mivel én is annyit értek a focihoz, mint a kedves pályaszéli bekiabálók, elárulom ez alkalommal a játék neve se került került terítékre.

Most viszont nem állom meg, hogy ne mondjam ki – dr. Csányi Sándor nem azért lett az MLSZ elnöke, mert világéletében jól rúgta a labdát. Sem játékosként, se bíróként se sportvezetőként nem szerzett múlhatatlan érdemeket. Minek is. Viszont az üzleti életben már bizonyított, nem is keveset, nagy pénzek felett rendelkezik és neki,csak neki köszönhető, hogy az ország legnagyobb bankja mélyen a zsebébe nyúlva támogatja a focit.

Nézem a meccseket – látni nem nagyon szoktam, minek -futnak a kerítéseken a reklámok, s leginkább, legtöbbször az OTP neve olvasható. Aki ismeri, a szakma rejtelmeit annak aligha kell magyarázni mennyibe, kerülnek ezek a futó szalagreklámok. Azt se kell mondogatni, hogy igazából mennyit is érnek. Számomra semmit, több ezer magyar polgár nem azért megy be az OTP bankba, mert látta a pályán a zöld csíkot.

Csányi Sándort lehet bántani. Most. Most valamiért már nemcsak a labdát, de Őt is lehet rugdosni. Lehet neki beszólni. Ám ha feláll, és úri gesztussal lemond a megtisztelő társadalmi pozíciójáról egy hatalmas űr keletkezik a szövetség költségvetésében. Nagyobb, mint gondolnák. Sokan mások ugyanis csak az ő nevére, elismertségére javaslatára, szponzorálják a sportágat.

Nem a futtbalhulligánok, a botrányos, a gyűlölettől átitatott mondatokat skandálók, nem a bundagyanús sportolok, és klubelnökök kedvére ömlik a pénz a sportágba.  Ez Csányi Sándor érdeme. Kár hogy focizni nem tud. Ám nem hiszem, hogy bárki is elvárná tőle, hogy a zöldgyepen is virítson és tizenegyekeset rúgjon. Mint ahogyan azért se lelkendezünk, hogy harmadosztályú ismeretlen politikusok ilyen hatalmas hetedhét határra szóló öngólokkal hívják fel a figyelmet magukra.

szantograf.hu