Dúl az égi vihar a nagy szoláriumban – csúcsforgalom a kórházakban

Akárhogyan csűrjük csavarjuk a Nap a Földünk legfontosabb éltető eleme. A csillagászok és a tudósok ahányan vannak annyiféle képen magyarázzák az egyre többször ismétlődő rendkívül heves napkitöréseket. Igazából mindenki csak találgatja, ma még csak egyet tudunk, hogy ezek a Napban dúló viharok hatással vannak ránk. Az amerikai jégkorszak majd az ezt követő hirtelen felmelegedés oka is ott fent keresendő.

Jómagam úgy vagyok, hogy ha egy gyógyszer használati utasítását elolvasom, az ott felsorolt mellékhatások egyszerre jelennek meg rajta. A hidegrázás és a melegség képes egy időben jelentkezni. Most azt jelezték, hogy a napfront következtében zavarok lesznek az elektronikus távközlésben.  Amit most megerősíthetek – ma minden telefonálásom egy idő után váratlanul megszakadt. Máskor a lehallgatásra gyanakszunk ilyenkor. Azt sejtjük, hogy valakik tréfálkoznak szalagot vagy SD kártyát cserélnek a készülékben. Most ez eszembe se jutott.

A megyei kórházban, ahol egyébként is mindig sokan vannak, a kardíologíán ma pótágyaztak. Nem vagy alig győzték a betegek ellátását.  Mivel mamámat is oda kellett bevinnem, tapasztalatból mondom, csúcsforgalom volt a földszinti ambuláns rendelésen.A frontérzékenyek megszenvedték ezt a napot, s az orvos meterologusok előrejelzése szerint ott a nagy természeti szoláriumban még korántsem szűnnek meg ezek a napfolt kitörések.

Hogy mit tehetünk ellene vagy miként védekezhetünk a nem kívánatos mellékhatások ellen. Rákérdeztem sehogyan. Mint az apály és a dagály ellen se találtak fel semmit.

szantograf.hu