Bigatton úr nem reagál -amikor blokkokat gumizták – haladék az áthajított kereskedőknek

Emlékszem, hogy a miskolci Meinl üzletben egy csodálatos pénztárgép volt. Nagy ezüstös , csillogó villogó és kézzel tekerték. Áramszünet idején se volt fennakadás a boltban. A gyarmatáru felírat már lemázolva, de csak áttüremkedett a Csemege feliraton. A gép mint egy félkarú rabló zenélt vagy csörömpölt olyan kellemes hangulatot teremtett a kávé és csokoládé illatú üzletben. Aki nem tudná ez a bolt a régi OTP mellett volt, közel a Pannónia szállóhoz.A bútorzata is a régi tulajdonos jó ízlését dicsérte. Vajon hová lett a berendezés, emlékezetem szerint ez is védettnek minősült és valamelyik szak múzeum tulajdonában lehet.

Apropó, Roráriusz! A miskolci múzeum miért nem kutakodik – hogy valóban kicsempészték e az országból?  Tényleg Bigatton úr tüntette e el?

Különben a miskolci üzletek zömében sokáig a fenti mérlegek voltak . A textil boltokban, például a Földi, az Ócsenás és a Vályi  boltvezetőknél mindvégig pénztárgép nélkül, kézzel körmölték a blokkokat. A nénikém Margitka pénztáros is volt, sokszor láttam, hogy záráskor az összes számlát, a másolatot összegumizta majd gép nélkül egy kockás lapon összeadta. Egy-két forint eltérés esetén még órákig keresték zárás után az eltérés okát

Egyébként a mai online pénztárgépes világban már is megtalálták a módját a csalásnak. Ha ugye nem kérnek számlát némi kedvezményre számíthat a kedves vásárló. Ha a NAV ezeket is ki szeretné szúrni bevezethetik a gépek mellé telepített kikapcsolhatatlan web kamerákat. Amit ugye le lehet takarni. Tehát az elhárító rakétákat elhárító rakétákon tovább dolgozhatnak az illetékesek. Már csak azért is mert az a cég ami olcsó online pénztárgépekkel kecsegtette a kereskedőket nyom nélkül tűnt el. Egy fecnit hagytak maguk után, hogy 300 millió forint előleget vettek fel a szállításra Bottal üthetik a nyomukat. Persze ennyi pénzért tettek egy nagy szívességet a kereskedőknek, akinek ilyen fecnije van az kapott hat hónap haladékot az új szuper gép beállítására.

szgraf.