Tavaszköszöntés sok sporttal és szórakozással

Sok százan vettek részt szombaton Szerencsen, Taktaszadán és Taktakenézen a Tavaszköszöntő Családi Napon. Dr. Mengyi Roland, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje számtalan díjjal, ajándékkal, s meglepetésvendéggel kedveskedett az érdeklődőknek.

 

A szerencsi Rákóczi-vár környékén szombaton igen nagy volt az egy hektárra jutó sportolók sűrűsége. A napos idő, a jó szervezés mellett ebben olyan ismert sportolóknak is része volt, mint Deák Bárdos Mihály, sokszoros birkózó bajnoknak, Mészáros László fekvenyomó világbajnoknak és Kádár Tamás, válogatott labdarúgónak. Az ünnepélyes eredményhirdetés keretében dr. Mengyi Roland adta át a díjakat, illetve a Mezőzombor és a Szerencs focicsapatának egy-egy garnitúra mezt adományozott. A családi összetettet a prügyi Veres család nyerte.

 

„Nagy öröm, hogy ezen a szép napsütéses napon ennyien eljöttek. Ki a napra, sportolni”- szólt elismerően dr. Mengyi Roland, aki fontosnak tartotta, hogy kimozdultak a fiatalok az otthon barlangjából, a televízió és az internet elől. A felnőtteket kérte, hogy tegyenek meg mindent a gyerekek testmozgásáért, mert a régi mondást idézve: ép testben ép lélek.

 

A köszöntőt követően Kasza Tibi énekes adott koncertet – főleg a tini lányok örömére.

 

Taktaszadán is sokan látogattak ki a tavaszköszöntőre, ahol főzőversenyt is rendeztek. Dr. Mengyi Roland köszöntőjében humorosan foglalta össze a napot, mikor kijelentette: „megmutatta, hogy otthon ki az úr a konyhában, illetve vannak akik nem csak beszélni tudnak a fociról, hanem játszani is.”  A szakácsverseny győztesének járó díjat a Családias polgárőrök csapatának adta át a képviselőjelölt, a legjobb focistának járó díjat pedig Tóth Aladárnak. Majd felkonferálta a meglepetés vendéget, LL Juniort. A rapper nagy sikerű koncertet adott.

 

Taktakenézen is több százan voltam a focipályán. „Vérre menő” meccsen a csobaji öregfiúk 5-4-re legyőzték a házigazdákat, miközben a színpadon Újvári Marika nótázott, a  pálya szomszédságában pedig főzőversenyt rendeztek. Dr. Mengyi Roland köszöntötte a résztvevőket. A két csapatnak egy-egy garnitúra mezt ajándékozott. A legjobb focista díját Erdei Károly kapta. A főzőversenyt pedig Szilvi és Marika családja nyerte. Az eredményhirdetés után LL Junior adott koncertet.