Átadták a felcsúti Pancho arénát -szebb mint gondoltuk

Makovecz Imre álma beteljesült, elkészült a Puskás Akadémia csodálatos pályája a Pancho aréna. Miután az előzetes hírverés meglehetősen sokszínű volt kíváncsi voltam milyen a stadion. Dávid Ibolyát idézve a focihoz nem értek viszont maga a létesítmény egyedülálló. Az is igaz, hogy a miniszterelnök házától alig tíz méterre van, de ez egy mellékes körülmény. Ő maga nyilatkozta – a felesége egyáltalán nem örül, hogy a konyhájuk ezentúl egy nagy betonfalra néz. Ami elsőre feltűnő, hogy a beton milyen esztétikusan lett ötvözve a hajlított  fa gerendákkal, oszlopokkal. Néhány ellesett pillanat a megnyitó előtti ünnepségen.

Dr. Szepesi György  Bodnár Györggyel a szaknévsor valamikori tulajdonosával. A VIP páholyban Orbán Viktor mellett ült dr. Csányi Sándor,  Tállai András, Polt Péter, Kósa Lajos, Deutsch Tamás, Kovács Árpád, Budai Gyula, Sebestyén László, Schmitt Pál és felesége. Fent volt a páholyban Orbán Gyöző és Buzánszky Jenő.

Aki ismeri az előzményeket aligha kell ismételgetni, milyen ellenszélben valósult meg az 3.5 milliárd forintos beruházás. Ám akik látták és láthatják valószínű, hogy újra értékeli a véleményüket. A nemzetközi labdarúgó szövetség szakemberei is előismerően nyilatkoztak a létesítményről – megjegyezve, ez válogatott mérkőzések megrendezésére is alkalmas, nívós pálya. S mivel aréna szerű, csak labdarúgásra alkalmas közel a nézőtér, s jó a rálátás a pálya minden szegletére.

 

SAM_0400SAM_0416SAM_0419SAM_0416SAM_0422DSCN0748DSCN0751