Az árak nem emelkedtek tavalyhoz képest, de az iskolakezdési választék még tovább bővült az Auchan áruházakban

– A 2400-féle termék között az eligazodást pedagógusok segítik, újdonság a használt iskolatáska-visszavásárlási akció
Budaörs, 2014. július 24. – Az Auchan minden eddiginél szélesebb kínálattal, 2400-féle termékkel várja az idei iskolakezdési szezonban a diákokat és a gyermekeiket beiskolázó szülőket. Az árak nem emelkedtek tavalyhoz képest, sőt, lesz olyan termék, amelynek az ára kedvezőbb lesz a tavalyinál is. Másfél hónapon át, július 24-től szeptember elejéig jelentős akciókkal készül az áruházlánc. Augusztusban hétvégenként minden áruházban képzett pedagógusok segítik a tanácstalan szülőknek a választást. Idén először szervez az Auchan iskolatáska-visszavásárlási akciót augusztus 1-19. között: a leadott iskolatáskákért cserébe 1000 Ft-os vásárlási utalványt ad az áruházlánc, az összegyűjtött táskákat pedig rászoruló családoknak ajánlja fel.
Idén rendkívül széles választékkal, 2400-féle iskolakezdési termékkel (tehát a tavalyi 2000-féle terméknél is szélesebb kínálattal) készült fel az Auchan az iskolai évre. Alsó-, közép- és felső árkategóriás termékek között egyaránt találhatóak újdonságok, az árak pedig nem emelkedtek tavalyhoz képest. Egyes akciós termékek árai még a 2013-as áraknál is kedvezőbbek lesznek.
Nem érdemes az iskolakezdésre történő bevásárlást halogatni, hiszen a július 24-én kezdődő akciós árak kedvezőbbek bizonyos termékek esetében, mint akár szeptember elején, akción kívül. Ráadásul augusztusban az Auchan 19 hazai áruházában minden hétvégén tapasztalt pedagógusok is segítik a gyermekek igényeinek és a szülők pénztárcájának legmegfelelőbb termékek kiválasztását. A sláger termékek idén is a spirálfüzetek, füzet-és könyvborítók, rajzlapok, tollak, ceruzák és természetesen az iskolatáskák, mely utóbbiak éves mennyiségének 95%-át értékesítik ebben az időszakban.
Rengeteg iskolatáskából lehet majd válogatni, a könnyített fazonú már 6000 forintért kapható, a füzetekhez és tollakhoz pedig már 30 forintért hozzá lehet jutni, míg a tolltartók ára 300 forintnál kezdődik. A választék rendkívül széles, a legalacsonyabb árú termékektől sportmárkákon (Budmil, Puma, Eastpak, stb.) és a népszerű Disney termékeken (pl. Violetta, Verdák, Repcsik, Angry Birds) át a legismertebb és legmegbízhatóbb hazai és nemzetközi irodaszer márkákig (pl. BIC, PILOT, Pelikan, Süni, Stabilo). Az iskolakezdésre akciós katalógussal is készül az Auchan, az aktuális katalógusok megtalálhatóak a http://akcios-ujsag.auchan.hu/ címen. Azért, hogy az iskolakezdés ne legyen túlzottan megterhelő a szülők számára, a megjelölt iskolakezdési termékekre (irodaszerek, könyvek, sportszerek, informatikai eszközök) 21 990 Ft összérték fölött 6 hónapra 0% THM konstrukcióval hitelt is vehetnek fel a vásárlók.

Egy elsős diák számára minden iskolaszert – iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, borítókat, kötelező írószereket, tornazsákot-tornacipőt, stb. – tartalmazó felszerelést már 20 ezer forintért össze lehet állítani, míg ugyanez a csomag márkás termékekből közel a duplájába kerülhet, ezen felül még a szülők a tanszerek megvásárlását is fontos, hogy betervezzék a költségvetésbe.
„Az idei évben újdonságként vezetjük be a szolgáltatásink között a használt, de még használható iskolatáska-visszavásárlást, melynek kettős célja van: a vásárlóink számára az újonnan vásárolt táska így 1000 forinttal kevesebbe kerül, hiszen a kapott utalványt az új ezekre be tudják váltani, másrészt az összegyűjtött iskolatáskákat fel tudjuk ajánlani rászoruló gyermekek számára. Így reményeink szerint mindenkinek könnyebb lesz az iskolakezdés, bízunk benne, hogy sokan fognak élni a lehetőséggel! – mondta el Gál Judit, az Auchan kommunikációs menedzsere.
A minden eddiginél szélesebb kínálat és a vonzó árak miatt a tavalyi forgalomnál is mintegy 5%-kal erősebb forgalomra számít a lánc. Az iskolakezdési forgalom időjárásfüggő is, hiszen egy elhúzódó kánikula esetén kevésbé gondolnak a diákok és szülők az iskolakezdésre, míg borúsabb időben korábban készülni kezdenek. Az idei évben a naptárhatás kedvező lesz, mivel augusztus 20. nem hosszú hétvégére esik, így várhatóan eloszlik a forgalom az augusztusi hétvégéken.