Az ősz az új trendi turisztikai szezon a családoknál

Mi az, ami legelőször a felnőttek eszébe jut az őszről? A gyönyörű színekben pompázó parkok és erdők? Egy lelket melengető tea a kandalló mellett? És mi jut eszébe először egy gyereknek? Hát az őszi szünet! A nyári emlékek elhalványultak, az iskolakezdés körüli szeptemberi sürgés-forgás is alább hagyott már, így sokan használják ki a szünet és az ősz adta lehetőséget, hogy pár napra vagy egy hosszú hétvégére elutazzanak. Az Utazok.hu szállásközvetítő oldal bemutatja a három leginkább családbarát szálláshelyet Magyarországon, és idén is keresi az év legjobb szálláshelyeit.

Ha nem akarunk úgy járni, mint Kevin szülei a Reszkessetek betörők! című filmben, akkor inkább keressünk az őszi szünetre olyan lehetőségeket, amik a papának, a mamának és a babának, illetve a gyerekeknek is tökéletes kikapcsolódást ígérnek. Keressünk olyan programokat, amit a gyerekek is élveznek, illetve a szülők is kikapcsolódhatnak közben, vagy kutassunk fel olyan, kifejezetten gyerekeknek szánt programokat, amelyek szülői felügyelet nélkül is látogathatók, netán a szülők pihenésének segítésére gyermekmegőrzés igényelhető. A lényeg, hogy együtt legyen a család, és a nem megfelelő szállás kiválasztása ne menjen a pihenés rovására.

Ősszel, amikor elcsendesedik a természet, sokkal több élményt szerezhetünk a szabadban, mint nyáron. Nincs 40 fok árnyékban, nem kell aggódni a napszúrás és a szétizzadt ruhák miatt, a turista is kevesebb a nyári dömpinghez képest, akár másik városba, akár egy jó nevű wellness központba vágyunk. Ezzel szemben megcsodálhatjuk az ezer színben pompázó természetet, friss levegőn túrázhatunk a hegyekben, vagy kerékpározhatunk, esetleg felfedezhetjük hazánk sokszínű és pompás városait.

Az Utazok.hu felmérése alapján az alábbi szempontokra figyelnek a szülők, amikor családi pihenést terveznek:
• gyerekbarát kiegészítők a szobákban (babaágy, kád, pelenkázó, bili, kiságy, babakocsi, babaápolási-szerek, cumisüveg-melegítő)
• színes, érdekes programok a gyermekek szabadidejének kitöltésére
• gyermekfelügyelet – a legjobb, ha a nap bármelyik szakaszában igénybe vehetjük
• kifejezetten a gyermekeknek szánt, az életkorhoz igazított menüválasztás
• szakképzett animátorok, akik segítik a gyerekek szórakozását

Az Utazok.hu idei Aranycsengő szavazásának résztvevői a leginkább családbarát szálláshelyek is kifejezetten alkalmasak pár őszi nap eltöltésére. Az első helyezett sümegi Hotel Kapitány történelmi környezetben – a hétszáz éves sümegi vár tövében – fekvő szálloda kifejezetten gyerekbarát, a természet szerelmesei is megtalálják számításukat a Keszthelyi-hegység domboldalain. Második helyen a zalakarosi Hotel Karos Spa Superior végzett. Az egyik legnépszerűbb magyarországi szálláshely sok éves múlttal és óriási tapasztalattal kínálja családbarát szolgáltatásait. A harmadik leginkább családbarát szállás a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok. A Mecsek lábánál festői környezetben elhelyezkedő kastélyszálló mellett található középkori hangulatú élménybirtokon minden gyerek igazi kalandornak érezheti magát, a szülők pedig mindeközben nyugodtan pihenhetnek.
És hamarosan az is kiderül, hogy változott-e a szállodák megítélésnek helyzete, minden utazó véleményét várják az idei szavazáson. Mondja el hol érezte jól magát ebben a szezonban és szavazzon arra a szállásra, amelyet méltónak talál az Aranycsengő díjra: http://www.utazok.hu/szavazas