Családbarát vállalat címet nyert a Telekom

Rangos díjjal jutalmazták a Magyar Telekom Csoportot, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia által rendezett Családbarát Munkahely konferencián vehetett át. A “Családbarát Vállalat 2014” pályázaton a Magyar Telekom Csoport különdíjat nyert.
A Díjat olyan vállalatok számára adományozzák, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához. A nagyvállalati kategóriában a pályázaton a Magyar Telekom és leányvállalata, a T-Systems Magyarország különdíjat nyert, amit a zsűri indoklása szerint azzal a széles palettával érdemelt ki, amellyel a különböző élethelyzetben támogatják a családos munkavállalókat.

Somorjai Éva, a vállalat humánerőforrás vezérigazgató-helyettese a cím elnyerése kapcsán elmondta: „Igyekszünk a munka-magánélet egyensúlyát, ahol tudjuk, támogatni, ezért indítottuk el közel 8 éve a Telekomban a nagysikerű Kismama-, a T-Systemsnél pedig két éve a Kiscipő programot, és vezettük be a távmunka lehetőségét minden hónap utolsó péntekén. Továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország is szerethető és élhető munkahely legyen, és megőrizze előkelő pozícióját az ország legvonzóbb munkahelyei közt.”

A Magyar Telekom felelős munkáltatói törekvéseit már korábban is több elismeréssel jutalmazták: elnyerte a Családbarát Munkahely 2013. ( Nagyvállalati kategória) díjat, a Fogyatékosság-barát Munkahely díjat, illetve többször is megkapta a „Sokszínű szervezet TOP10” címet, a T-Systems Magyarország pedig elnyerte a Mentor Oscart.

A Családbarát Vállalat pályázatot a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom hirdette meg immáron ötödik éve. A Mozgalom célja, hogy a családbarát szemléletre a munkáltatók is figyeljenek oda, ez legyen érték a vállalatok számára, építsék be ezt is a CSR stratégiájukba. A jó gyakorlatokat ismerjék meg minél többen, a nyertesek példáját kövessék mások is.