Kérés a rabbikarhoz – az Elég volt csapatának áll a zászló – kezdődik a visszaszámlálás
tórák

 

Pénteken délután valamennyi rabbi megkapta a levelet.

El is olvasták.

A hírek a visszajelzés szerint eredményes volt a felhívás.

Természetesen nem mindenkit érdekel a téma. Noha közügyről és közpénzről van szó. Íme a levél amivel kapcsolatban akadtak néhányan akik kifogásolták: miért a szombat beköszönte előtt  küldtem el. Örültem, hogy ezenkívül mást nem kifogásoltak.

Tisztelt Főrabbi urak!

Önök nem is gondolják, hogy a magyarországi zsidók milyen érdeklődéssel  figyelik a  Schzwezoff  Dávid körül kialakult belviszályt.

Idáig azt a következtetést vontuk le, hogy a tisztelt urak közül néhányan még mindig támogatják a többiek pedig szenvtelenül, hűvös tartózkodással néma szemlélői az eseményeknek. Kívülállóként figyelik a történteket.

Nem szükséges leírnom  az Elég volt csoportunk kérdéseit, véleményét mindenki ismeri , tudja hogy a fent nevezett úr nem közénk tartozik. Zsarolással, udvari manipulációkkal, hamis papírokkal próbált mindenkit megtéveszteni. Neki köszönhető, hogy ebben az évben a Holokauszt évfordulójáról csaknem megfeledkeztünk. A náci emlékmű, a Veritás és a Sorsok háza körüli véleményünk sikeresen elsikkadt.  Maradt Csereklye Viktor és a hozzáfűződő botránysorozat.

Amikor először figyeltem fel erre az emberre még azt hangoztattam, hogy közösségeinkben kapjanak nagyobb beleszólást a vallási vezetők, a világiakkal szemben, hasonlóan más egyházakéhoz. Abban a hitben voltam, hogy Önök egy emberként tiltakoznak majd Schwezoff Dávid megválasztása ellen. Ismerve a gyanús kapcsolatait és a mögötte meghúzódó külföldi barátait.

Mindannyian tudjuk miről beszélünk, mi az amit egyenesen kimondhatunk és mi az amire már gondolni se merünk.  Maradjunk a jó ízlés határain belül.

Tegyenek meg mindent, hogy a BZSH mostani ügyvezetője mielőbb távozzon.

Az általa okozott erkölcsi kárunk felmérhetetlen. Most a Mazsihisz tíz milliós autóját magáncélú utazáson leamortizálta, kisajátította, önkényes gazdasági és személyzeti politikájával több milliós veszteséget okozott a közösségnek. A volánforgatási technikája hasonló az ügyvezetéséhez.

S ez  még mindig nem elég érv Önöknek, hogy lépjenek? Kimondják együtt, hogy Elég volt! Erre várunk. Ezzelo megmenthetik mindannyiunk maradék becsületét.

A fiatalember tettei ígéretei nincsenek szinkronban. Barátja akit csaknem egy millió forintért alkalmazott maga mellett még mindig vele van és követi. Nem mondott igazat , hogy eltávolította.  Császárt okolja a ballépésekért, de a mai napig együtt vannak.

Kérem Főrabbi urakat, hogy ezt az embert ne engedjék a Tóra közelébe. Ez a legkevesebb amit azonnal meg kell tenniük anélkül, hogy hangjukat hallatnák.

Önök tartanak valamitől vagy valakitől ez ügyben. Tudom, mert néhányukkal próbáltam beszélni az erről készülő könyvemhez. Ígéret volt majd innentől már senki nem akarta felvenni a telefont.

Önök tévedésben vannak. A Schwezoff ügy nem magányügy. Olyan állami költségvetésből tetszenek gazdálkodni amiért nemcsak a zsidóságnak hanem valamennyi magyar adófizetőnek elszámolással tartoznak.

Csak hiszik, hogy Önök Schwezoff úrnak egzisztenciálisan ki vannak szolgáltatva. Ez nem igaz. Önök a rabbi kar, a magyar zsidóság első számú vezetője.  S a vezetés egyben felelősség is . Tessenek ezzel a hatalommal élni!

Tisztelettel

Szántó István