Radnóti Zoltán főrabbi levele – Csereklye Viktor nevű Schwezoff Dávid ügyvezetőnek

Radnóti Zoltán rabbi levelét az engedélyével, változtatás nélkül teszem közzé .

Ahogy ismerem ez a szépen megírt levél se hatja meg. Nem tesz semmit, behúzza fülét farkát s sunyít. Ez a BZSH ügyvezetője mint az elefánt a porcelánüzletben sürög forog mindenkit feljelent és megpróbál megvenni. Egyszer vagy kétszer engem is próbált – mondta hízelegve, hogy érdekelné a könyveim és vásárolna. Megadtam a kiadó címét. Hozzátéve ha hamarabb szól még talán kapható vagyok de már késő.  Engem már nem tudhat maga mögé állítani. Nem is sokra menne velem. Én valahogy már csípőből lövök rá s most kivételesen a képét se teszem fel mert elpártolnak az Olvasóim.

Szerintem a feneke orosz pillanatragasztóval van bekenve, hogy nehogy kibillenjen a bársonyszékéből. Gondolom a mosdóba is viszi magával mert még bele ülne más valaki. Aki oda való, oda illik. Talán csak kirobbantani lehetne.  Most január 15. előre meghirdetett közgyűlés ahol egyetlen napirend lenne az elbocsájtó szép üzenete és az új főnök megválasztása. Várhatóan ezt elszabotálja, megteheti, nem is tudom miért, de ehhez még joga van. Majd az ezt követő második fordulóban viszont már csomagolhat ha van még mit mert a kasszát már kiapasztotta. Erre az évre.  Chanukka est negyven embernek egy millióért és még amit nem tudunk.

 

Tisztelt Közgyűlés!

Kezdem mindjárt végén, az igazgató levelének utolsó sorával, miszerint:

“Fentiek alapján a fenti „közgyűlési” összehívási kísérlet nem alapszabályszerű, egyben okafogyott is.”
szerintem ma már – néhány rajongón kívül — senki sem kíváncsi arra, hogy neki mi is a szubjektív véleménye, még ha E/3-ban írja, akkor sem.

Ám a tények előttünk vannak:
ő működésképtelenné tette a BZSH-t, azzal, hogy
70 napja nincs elnök,
40 napja nincs vezető elöljáró,
20 napja bojkottálja a rendkívüli közgyűlés összehívását arra az alapszabályra hivatkozva, amit ő saját jókedve szerint forgatott és forgat balra vagy jobbra, és sorozatosan sértett és sért meg. (Kőszegi Zoli ezért is mondott le)

Dávid,
kérlek, ne forgasd ki az alapszabályt úgy, hogy az téged mindig igazoljon!
ez nem más, mint konfabuláció.

Lehet hivatkozni a 23. §-ra, miszerint a közgyűlést csak:
“elnöke, a vezető elöljáró vagy az ügyvezető igazgató” hívhat össze,

de ott a b pont:
“rendkívüli közgyűlést kell tartani:
b/ ha ezt legalább 20 képviselőtestületi tag írásban kéri a Hitközség vezetőitől, a tárgysorozat megjelölésével.
Ebben az esetben a Hitközség elnöke, a vezető elöljáró vagy az ügyvezető igazgató köteles 15 napon belül összehívni a rendkívüli közgyűlést.”

És bár nincs elnök és nincs vezető elöljáró, mert mindegyiket így vagy úgy elüldözted, lejárattad, és te meg nem hívod össze, mert nincs kedved, vagy kitalálsz valami okosságnak gondolt hazugságot,

de a közgyűlés akkor is törvénykövető és – bár te nem akarod észrevenni, de mi látjuk, hogy ott van a
24. § (1)
A közgyűlést a Hitközség elnöke vagy az ügyvezető igazgató hívja egybe, akadályoztatásuk esetén a vezető elöljáró vagy bármelyik elöljárósági tag.

AZAZ KARDI JUDIT ELÖLJÁRÓ AZ ALAPSZABÁLYNAK MEGFELELŐ MÓDON HÍVTA ÖSSZE AZ ÁLTALAD ISMÉT ELSUMÁKOLNI AKART KÖZGYŰLÉST.

és most jön a még szubjektívabb rész…

Hivatkozhatsz elöljárósági határozatra, meg mindenre, de a lényeget nem tudod megváltoztatni, hogy ez az utolsó fél év a budapesti zsidóság mélypontja.
Az emberek elmenekültek.
Nincs kontroll. Csak kézi vezérlés.
És a budapesti zsidóság, amit neked kellene igazgatnod?
Már rég csak fájdalmasan nevetnek az egészen, és jó messze távolodnak az egész Síp utcai épülettől és a szellemiségtől.

Ezt érted el Császár Balázzsal és jómagaddal.
A meséiddel és a nárcisztikus hajlamoddal.

Húzhatod a közgyűlést még napokig, és ebben segíthet neked még egy-két híved, de azt már mindenki tudja (és te is), hogy bukott ember vagy.

Mindenki tudja, hogy most már minden egyes perc, amit te ott töltesz, az csakis arról szól, hogy még több pénzt vegyél el a budapesti zsidóságtól.

Senki nem vesz komolyan, döntéseiden nevetnek és szabotálják.

Dávid,
Megfélelmíthetsz embereket, megvehetsz embereket ígérettel vagy bármi mással, kirúghatsz embereket, megrágalmazhatsz embereket, hogy mutyistáknak hívod őket, de te akkor is csak az maradsz, ami és aki voltál.

És azt is pontosan tudod, hogy – bár a névjegykártyádon az volt – mégsem voltál még egy percig sem voltál a budapesti zsidóság vezetője.

A budapesti zsidóság nevetve és dühöngve figyelt téged.
A kétes ügyeidet, a kétes származásodat és mindent, ami hozzád és a barátaidhoz kötődött.

És végül…
Ahogy Kiss Henrietta leírta, még van lehetőséged választani: lemondasz magadtól.

Mert – hidd el nekem – annál nincs magalázóbb, amikor egy vezetőt elkezd minden alkalmazottja szabotálni, a telefont sem veszik fel, amikor meglátják a nevét, utasításait nem hajtják végre és bemennek a szobájukba, ha meglátják a folyosón.

Nézz szembe a tényekkel, mondjál le, és ne meneküljél általad megálmodott paragrafusok mögé, hogy nyerjél még 2-3 napot vagy egy hetet.

száz szónak is egy a vége:
én ott leszek január 15-én, és tudom, mi a dolgom.

sálom,
Radnóti Zoltán