A sok lózung helyett – a legjobb otthon – mondja az angol – elég a multikúlturából

Szenzációs kép.  Középen a francia köztársasági elnök balról az izraeli és jobbról meg a palesztin miniszterelnök. Együtt, kézen fogva,  kart karba öltve vonulnak tüntetnek a szólásszabadságért. Ott van még Merkel Németország kancellárja is aki nemrégiben azt merészelte mondani vagy elszólta magát – elég volt a multikultúrából. Ám mostanában mintha mérsékeltebben fogalmazott volna – meg kell tanulni együtt élni a bevándorlókkal a menekültekkel. Esküszöm már magamon se tudok eligazodni.

A tény, hogy családom ősei se a Vereckei szoroson nyomulhattak be. Ez biztos apai ágon , nagyapám szülei Burgenland felől jöttek ide a jobb megélhetés reményében. Még Böröndön volt kocsmájuk és a születési anyakönyvi papírja németül íródtak.

Elfajzott gonosz lélek vagyok vagy lehetek mert magam se lettem nagy híve a multikultúrának. Orbán Viktor miniszterelnökkel kell egyetértenem, hogy a gazdasági és a politikai emigránsok a más népszokásokon szocializálódók akik sosem lesznek képesek az asszimilációra nem kívánatosak Magyarországon. Lefasísztázhatnak, lenácizhatnak, megvádolhatnak rasszizmussal is  akkor is azt mondom, hogy a keleti és a déli emigránsok egy idő után csak szociális problémát okoznak. Lásd Francia ország, Anglia se kivétel és a Skandináv államokban meg nekik köszönhető a radikális szélsőjobb oldal megjelenése. Németország eltörökösödött. Ausztriában is az idegenekkel szembeni liberalizmus általános gyűlöletre váltott. Nálunk a kínaiak és az arabok már kolóniákat alkotnak. Hogy mi lesz ennek a vége könnyű megjósolni.

Apropó mi legyen a határon túli testvéreinkkel. Idecsábítsuk őket vagy marasztaljuk őket a szülőföldjükön. Az utóbbi megoldásra szavaznék. Ám ha a kárpátalján élő idős magyarok áttelepülve innen kapják a nyugdíjat nem hiszem, hogy sikerül gátját állni a bevándorlásnak.

A párizsi tragédia sok álszent szólam publikálására is alkalmas volt. Részvét, szolidaritás, szólásszabadság határok átjárhatósága és egymás elfogadása meg sok egyéb lózung elhangzott. A lényeg, hogy a szerencsétlen helyzetbe került emberek a világnak abba a felébe próbálnak betüremkedni ahol ismerik a napi háromszori étkezést. Ha meg tényleg segíteni akarunk nekik akkor tankok bombák és Kalacsnyikovok helyett küldjünk neki harapnivalót. S maradjanak otthon. Mert mindennüt jó de legjobb otthon. Home is best – még az angol is ezt mondja.

Különben Európa a mecsetek uniója lesz. S reggel mindannyian a műzzein imára hívó hangjára ébredünk.