Napi Schwezoff – hűha – gettó felszabadulási ünnepség  egy különös forgatókönyvvel – csak az esőnap hiányzik

Egy találós kérdés.  Január 18. -án a pesti gettó felszabadításának  évfordulóján mond e ünnepi köszöntöt  Schwezoff Dávid a BZSH mostani ügyvezetője? A meghívó szerint még őexszezelenciáját az orosz nagykövetet is megelőzi a felszólalásában.

Utána a gettót felszabadító szovjet veteránok és a felszabadítottak találkoznak. Ez lesz aznap fél tizenegykor. Hogy ezt miként koreografálják meg azt el sem tudom képzelni.  Na mindegy szép lesz –  SD úrnak igazán vannak jó ötletei.

Később előadást ad  Kseniya Simonova homokrajz művész. Ez lesz a csúcs. Majd hab a tortán jön a Vörös Hadsereg Alexandrov Együttesének a kórusa. Gondolom ez a legdrágább attrakció  ez lehet ami a Rosatom ajándéka. Végül de nem utolsósorban még koszorúzás is betervezve.

Ha ezen mondjuk SD már  mint nem ügyvezető lesz jelen hanem evangélikus vagy katolikus kántorként lép fel nagy tapsra számíthat.

Ha nem tartanék kellő józan önmérsékletet már ez a homokművész is kiverné nálam a biztosítékot. Nem vagyok híve az áthallásos viccelődésnek.