A Lenovo vállalati termékeinek disztribútora lett az Avnet az EMEA régióban

A jövőben az EMEA régióban is az Avnet Technology Solutions (TS) forgalmazza a Lenovo System x (x86) szervereit és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat, beleértve a BladeCenter-t és a Flex Systems-t is. A vezető vállalati IT disztribútor észak-amerikai, latin-amerikai és a csendes-óceáni térség után az EMEA régióban azt követően szerezte meg a forgalmazási jogot, hogy az IBM átadta a Lenovonak a System x szerver-üzletágát.

Az Avnet és a Lenovo között 2015. január 1-jével életbe lépett szerződés értelmében, a disztribútor a gyártó következő termékeit forgalmazza Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Moldovában, Németországban, Romániában, Svájcban, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Törökországban: System x, BladeCenter illetve Flex System blade szerverek és switch-ek, x86-alapú integrált Flex rendszerek, NeXtScale és iDataPlex szerverek és a hozzájuk kapcsolódó szoftverek, illetve hálózati és felügyeleti eszközök.

Az Avnet minden támogatást megad értékesítési partnereinek, hogy azok vásárlóiknak teljes körű szolgáltatást nyújthassanak: a disztribútor a hagyományos értékesítést segítő eszközökön (logisztikai, marketing, pénzügyi és technológiai szolgáltatások) túl üzleti, informatikai, életciklus és képzési szolgáltatásokat is biztosít számukra.

Az IBM és a Lenovo között zajló folyamatokból partnereink alig vehettek észre valamit és mivel a System x csapatunk változatlan maradt, biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben sem tapasztalanak semmilyen fennakadást, sőt új kapukat nyithatunk előttük” – mondta el Bartha Péter, az Avnet TS magyarországi illetve dél-kelet-európai vezetője.

Az Avnetnek hatalmas tapasztalata van globális értékesítési ökoszisztémák kiépítésében és menedzselésében, így közreműködésükkel egyrészt világos, skálázható értékesítési stratégiát alakíthatunk, másrészt kiváló értéknövelt szolgáltatásokkal láthatjuk el ügyfeleinket” – tette hozzá Massimo Donati, a Levono EMEA Enterprise Systems alelnöke.