Túl az ezer munkáltatói partneren az OTP ADLAK

A vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatás és az SZÉP kártya lehetnek az idei év meghatározó cafeteria elemei

Az OTP Bank kutatása szerint minden harmadik magyar munkavállalót érintheti a vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatás. Az új juttatási forma egyfelől fontos könnyítés lehet a hiteltörlesztésekhez, másfelől viszont adminisztrációs kihívás elé állítja a munkáltatót. Az OTP Bank ezért a magyar piacon elsőként indította el a lehetőséghez kapcsolódó szolgáltatását – számolt be sajtótájékoztatón Kovács Antal az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

2015. január 21. „Az OTP ADLAK bevezetésének évében az előzetes várakozásunkat felülmúlva, több mint 1000 munkáltatóval közöttünk szerződést az új szolgáltatásunkra. Ez arra utal, hogy a munkavállalók részéről komoly igény mutatkozik az új, vissza nem térítendő juttatás iránt. Ami érthető, hiszen potenciálisan több százezer munkavállaló számára havi több tízezer forint könnyítést jelenthet az új támogatás. Ugyanakkor a munkáltatók igénylik pénzintézeti partnerük támogatását az új juttatás jelentette adminisztrációs terhek csökkentésében” – ismertette az OTP ADLAK sikerét Kovács Antal az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az OTP Bank által kidolgozott szolgáltatás keretén belül, a pénzintézet külön díj ellenében átvállalja valamennyi, a támogatás folyósításával járó felelősséget és kockázatot a munkáltatótól, valamint a teljes juttatás folyamatát lefedő elektronikus rendszernek köszönhetően jelentősen megkönnyíti mind a szerződéskötést, az igénylést, valamint a munkavállalói nyilatkoztatást.

Amikor tavaly májusban, a hazai piacon elsőként elindítottuk az OTP ADLAK szolgáltatást, az volt a célunk, hogy egy olyan szolgáltatást alakítsunk ki, ami maximálisan megkönnyíti a munkáltatók dolgát. Úgy véljük ez sikerült. Meggyőződésünk, hogy már idén megtöbbszöröződhet az ADLAK-ra szerződött munkáltatók száma”- Ismertette várakozásait Kovács Antal.

A vissza nem térítendő lakáscélú támogatás bevezetése mellett az új adójogszabályok kialakulása határozta meg a cafeteria piacot 2014-ben.

A 2015-ös adóváltozások egyik nagy nyertese a SZÉP kártya lehet, hiszen a kormányzat végül enyhített eredeti tervén. Így az OTP SZÉP kártyára adott juttatások továbbra is szinte változatlanul kedvező feltételek mellett adhatóak.

A legnépszerűbb hazai elektronikus béren kívüli juttatás 2014-ben rekordévet zárt mind a feltöltések mind a felhasznált összegek tekintetében. A munkáltatók tavaly összesen 57 milliárd forintot utaltak 810 000 OTP SZÉP kártyára, míg a munkavállalók 55 milliárdot használtak fel. Ez 11 illetve 8 százalékos bővülés 2013-hoz képest.