Csehországban kezdenek Bessenyey-ék

Budapest, 2015. május 4. Egy héttel a szezon kezdete előtt nehéz helyzetbe került a HELL Racing Team rali párosa, Bessenyey Zoltán és Papp György, mivel a Sredna Gora Rally-t törölték. A csapat gyors szervezés után úgy döntött, hogy a cseh Krumlov Rally-n kezdi meg az idei versenyzést.

Bár az előjelek jól alakultak – hiszen életében először az 1-es rajtszámot kapta Bessenyey Zoltán a Sredna Gora Rally-n – a csapat mégsem indulhat el a bulgár versenyen. A rendező ugyanis mindössze egy héttel a rajt előtt közölte a nevezőkkel, hogy egy sajnálatos baleset miatt a versenyt nem tudják az eredeti időpontban megrendezni. Döntésükkel igen nehéz helyzetbe hozták a versenyzőket, többek között HELL Racing Team párosát is. Jelen pillanatban egyszerűen felfoghatatlan, hogy lehet egy nemzetközi versenyt így lemondani, korábban erre még nem volt példa.

Amellett, hogy ez a váratlan fejlemény igen komoly károkat okoztak a csapatnak, károgni nem nagyon volt idő, hiszen mindössze néhány nap  volt arra, hogy a magyar egység a European Rally Trophy (ERT) bajnokságban találjon egy megfelelő „pót” versenyt. Végül a Csehországban megrendezett Krumlov Rally-ra esett Bzzz választása, ahol szintén aszfaltos körülmények között versenyezhet május 22-23-án. Ezután kicsit sűrű lesz a csapat programja, hiszen a bulgár verseny kiesése miatt összetorlódtak a futamok, egy héttel később már a szlovén Velenje Rally-n kell bizonyítania a magyar párosnak. Pokoli nehéz feladat lesz.

Bár az első, bejárató teszt már megtörtént, a felkészülés is a program változásának megfelelően módosult: Bzzz több helyszínen, eltérő körülmények között próbálja minél jobban megtalálni az összhangot az új autóval és csapattal.