LEZÁRULT A “CIVILPLUSSZ” PROJEKT

2015. április 30-án lezárult a Bhim Rao Egyesület „CivilPlussz” elnevezésű, Támop-1.4.1-12/1-2013-0445 azonosító számú Európa Unió által támogatott projektje.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével című pályázati kiírás keretében valósult meg pályázatunk.

 

Mivel a szakképzettséggel rendelkező regisztrált pályakezdő álláskeresők elhelyezkedésének egyik legnagyobb akadálya továbbra is a munka világában szerzett munkatapasztalat hiánya, ezért fontos, hogy a fiatalok a végzést követően a lehető leghamarabb dolgozni kezdjenek, és szerezzék meg azt a munkatapasztalatot, amely elengedhetetlen feltétele a tartós munkavállalásnak. Azok a szakképzett fiatalok, akik munkatapasztalat hiányában nem tudnak elhelyezkedni, „időveszteség nélküli” lehetőséget kapnak a mielőbbi támogatott munkába állásra ezzel a megfelelő gyakorlati ismeretek, munkatapasztalat megszerzésére.

 

Célunk a fiatalok foglalkoztatásának, munkatapasztalatuk megszerzésének elősegítése volt.

A projektbe azok a fiatal munkanélküliek voltak bevonhatóak, akik 25. életévüket, felsőfokú végzettség esetén 30. életévüket nem töltötték be, a bevonás időpontjában egyéb állami vagy európai uniós forrásból képzési támogatásban nem részesültek, munkaerő-piaci programban nem vettek részt, és megfeleltek az alábbiaknak:

 

  1. a) nem szerzett középfokú végzettséget vagy szakképesítést, vagy

b)középfokú vagy felsőfokú végzettség esetén a projektbe bevonását megelőző 6 hónapban nem álltak fizetett alkalmazásban.

Az együttműködő partnerszervezetek felkutatása után elkezdődött a toborzás és kiválasztás a fiatalok körében a mentor és a projektmenedzser vezetésével.

Az együttműködések révén 7 fiatal került foglalkoztatásba a következő munkakörökbe: pénzügyi asszisztens, irodai asszisztens, szerkesztő-riporter, épületgondnok, irodai titkár, szállítmányozási ügyintéző.

A foglalkoztatás időszaka alatt folyamatos volt a kapcsolattartás és a mentorálás a célcsoporttagokkal.

A program zárásaként a továbbfoglalkoztatás időszaka kezdődött el 2015. május 1. napjával, mely 2015. július 31. napjáig tart.

 

A projektről bővebb információkat a www.bhimrao.hu oldalon olvashatnak.