Nem volt bűncselekmény

„A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2015. április 10-én megszüntette.”

 Nem történt bűncselekmény a rendőrség szerint a miskolci megyei kórházban, amikor az intézményben rövid időn belül kilenc koraszülött meghalt 2013-ban.

A rendőrség „bűncselekmény elkövetésének hiányában” megszüntette a nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban meghalt koraszülött csecsemők ügyében – tájékoztatott Csiba Gábor, az intézmény főigazgató-főorvosa.

Közleményében azt írta: „a nyomozás keretében beszerzett szakértői vélemény a koraszülöttek gyógykezelése során a halálokkal összefüggésbe hozható szakmai szabályszegést vagy gondatlanságot nem állapított meg. Csiba Gábor az MTI-nek azt mondta: a rendőrség a nyomozás lezárásáról hivatalosan nem értesítette, sajtóhírekből szerzett tudomást róla április 27-én.

Kilenc, igen kis súlyú koraszülött csecsemő halt meg a miskolci megyei kórházban 2013. augusztus 5. és 14. között, emiatt – Orbán Viktor kormányfő utasítására – rendkívüli vizsgálatot rendeltek el az intézményben.

Az ORFK kedden azt írta, hogy az ügyben „a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2015. április 10-én megszüntette”. MTI