Tények, amiket tudni kell az energiaitalokról!

Hiteles és megkérdőjelezhetetlen vizsgálati eredmények láttak napvilágot az energiaitalokkal kapcsolatban. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 66 531 ember bevonásával átfogó vizsgálatot végzett a koffeinfogyasztás élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól, és megállapította, hogy „a napi 400 mg-nál nem nagyobb koffeinfogyasztás nem támaszt biztonsági aggályokat az általános népesség felnőtt egyedeinél”. Vagyis napi 5 energiaitalt (5 x 80 mg) is biztonsággal megihat egy egészséges felnőtt ember!

 

„Üdvözöljük azt, hogy végre mindenki számára egyértelmű, hogy készült egy olyan átfogó vizsgálat, amely egyértelművé teszi a koffein és az energiaitalok hatását. Az energiaitalok pontos összetétele szerepel a dobozon, ennek értelmében egyértelmű, hogy a minőségi energiaitalok 90 százaléka víz, a fennmaradó 10 százalék jelentős részét a koffein, a cukor és az alapvető vitaminok teszik ki. A HELL ENERGY energiaitalai kizárólag bevizsgált alapanyagból készülnek, ráadásul sok más élelmiszerrel szemben nem tartalmaznak tartósítószert, hiszen úgynevezett pasztőr eljárással biztosítjuk az italaink szavatosságát.” – jelentette ki a Gazdasági Rádió reggeli adásában Pantl Péter, a HELL kommunikációs és marketingigazgatója.

Jelenleg egy hiteles, tudományos vizsgálat létezik, amelyet az Európai Bizottság kérésére az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) készített, amelynek keretében 66 531 embert vizsgáltak. Ez a szervezet – amely évi 22 milliárd forintos költségvetésből közel 500 tudományos munkatárssal – gondoskodik arról, hogy az európai emberek legyenek a legjobban védett és legjobban informált fogyasztók a világon, az élelmiszerbiztonságot illetően.

Az emberek azzal sincsenek tisztában, hogy egy doboz energiaital koffeintartalma egy csésze kávéval egyezik meg, ráadásul a kávéval ellentétben milligrammra pontosan fel kell tűntetni a dobozon a koffein mennyiségét. A tanulmány által említett napi 400 mg-os biztonsággal fogyasztható mennyiség 5 dobozt jelent. Ennek ellenére a piacvezető HELL ENERGY felelősségteljes gyártói magatartást tanúsítva azt írja rá, hogy az ajánlott napi fogyasztási mennyiség egy doboz!

„Közel 40 országban vagyunk jelen a világon, és olyan régióban működünk és fejlesztünk folyamatosan – felépítve Európa legmodernebb gyárát – ahol különösen fontos, hogy olyan, az európai piacra is termelő sikeres vállalkozások legyenek jelen, amelyek munkahelyeket teremtenek, beruháznak és a jelentős adóbefizetésükkel hozzájárulnak mind a térség, mind az ország költségvetéséhez. A HELL ENERGY esetében az egy dolgozóra jutó adóbefizetés mértéke meghaladja a 25 millió forintot évente, ami összességében több milliárd forintot jelent. Ráadásul egy olyan iparágról van szó, ahol – szemben a nemzetközi cégekkel – magyar a piacvezető és meghatározó magyar szereplők vannak.” – hangsúlyozta Pantl Péter.