Miskolcon kórházak csatlakoznak a távhőre – üzembe helyezik az új hálózatot

A Miskolc Holding Zrt. tagvállalata, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. részben pályázati támogatásból bővíti távhőszolgáltatását, megvalósítva a Szent Ferenc és Semmelweis Kórház távhőrendszerre történő csatlakozását. E miatt május 13-án 8 és 20 óra között az Avas városrész I. ütemében és részben az Avas II. ütem területén a használati melegvíz-szolgáltatás a munkavégzés ideje alatt szünetelni fog.

 

A kivitelezés ez év januárban kezdődött az érintett kórházak területén, majd folytatódott a távhőellátáshoz szükséges korszerű, előreszigetelt távfűtési gerincvezeték építésével a Csabai kapuban és a Bottyán János utcában, majd az Ifjúság úton. 2015. április 1-ére a Csabai kapuban és a Bottyán János utcában a vezetékfektetés befejeződött, az építkezés eredményeként az utak alatt 0,8 méter mélyen, homokágyban, 138 nyomvonal folyóméteren DN200-as méretű előreszigetelt vezetékszakasz épült ki. 2015. május 7-ére az Ifjúság úton is befejeződött a vezetékfektetés és ott is helyreállt a forgalmi rend, az építkezés eredményeként az út alatt 1,5 méter mélyen, homokágyban, 40 nyomvonal folyóméteren DN250-es méretű előreszigetelt vezetékszakasz épült.

 

Szolgáltatási szünet által érintett területek

 

A Szent Ferenc és Semmelweis Kórház távhőrendszerre történő csatlakozásához a meglévő távhővezeték-rendszer és a kiépült új, összesen 1,7 km hosszú távhővezeték-hálózat összekötése szükséges. A munkálatok elvégzésére 2015. május 13-án 8 és 20 óra között kerül sor. A munkák idején az Avas városrész I. ütemében – Testvérvárosok útja, Középszer és Váncza utca – és részben az Avas II. ütemében – Szentgyörgy utca páratlan oldal, Nyíri Dániel, Gesztenyés, Áfonyás utca, Ifjúság útja – a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog.

 

A projekt megvalósításával, a kórházépületek távhőre csatlakozásával a földgáztüzeléshez képest az energiaköltségekkel együtt az üvegházhatású gázok kibocsátása is csökken, a megújuló geotermikus energia használata növekszik.

 

A szolgáltatási szünet miatti kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük.