Honnan van a turi választéka – öltöny ezerért, szortimentben – zsírújak, még dicsekedni is jók

Miskolcon egy helyen a Zsarnai piac mellett láttam ilyen ruhagyűjtő helyet. Először Bécsben fedeztem fel hasonló utcai szerkezetet. A lényege, a már feleslegessé vált cuccainkat ide berakhatjuk és az üzemeltető gondoskodik róla, hogy az adomány megfelelő helyre kerüljön.

Jut eszembe, tudják e, hogy angol bálás ruhák honnan jönnek? Természetesen a kinti vöröskereszt állomások értékesítők a magyar piacra és az ebből befolyt összeget jótékonyságra fordítják. Ez nem azt jelenti, hogy Londonban és más nyugati nagyvárosokban ne lennének úgynevezett second hand , másodkézből forgalmazott butikok. Vannak, viszont a mieink dübörögnek., Miskolcon a Háda vezet és a Szeles utcai, ahol nagyon okosan minden nap egyre olcsóbb a maradék.

Másik, most vasárnap román romák komplett öltönyöket kínáltak egyenként ezer forintért a Zsarnain. Zsírújakat, szortimentben, látszott, valahonnan nagy tételben vehették vagy szerezték egy becsődölt áruházból. Egyszerű nyári tropikál anyagból készültek, divatos fazonban. Bolond aki ezt kihagyja, vettem két öltönyt egy szürkét és egy bordót. A szabó szerint némi szabáshibájuk van, de észrevehetetlen ráadásul jó márkájúak.  Némi igazítással , olyan három ezer forintért át lehet varázsolni mindkettőt. Onnantól viszont már dicsekedni is lehet ezekkel.image