Két rangos díjjal is jutalmazták egy héten belül a Magyar Telekom HR tevékenységét

Két rangos díjjal is jutalmazták egy héten belül a Magyar Telekom HR tevékenységét. Az elsőt, a Multigenerációs Sokszínű Szervezet TOP 10 címet a kutatást ismertető IV. Esélykonferenciát követő gálán vehette át a Telekom képviselője. A második díjjal, június 3-án személyesen a Magyar Telekom HR vezérigazgató-helyettesét, Somorjai Évát jutalmazták, aki a „A HR szakma példaképe” kategóriában nyerte el a HR Oscar díjat.

 

A sokszínűségi díj előzménye, hogy az mtd Tanácsadói Közösség kétévenként – így 2014-ben is – vállalati esélyegyenlőségi gyakorlatokat feltérképező online benchmark kutatást végez, a kutatás pedig lehetőséget ad arra is, hogy a Sokszínűségi Index alapján rangsorolt Sokszínű Szervezet TOP10 díjjal ismerjék el a magyarországi vállalkozások, intézmények legjobb CSR és esélyegyenlőségi gyakorlatait.

 

A HR Oscar díjat a munkaerőpiacon sikeresen működő vállalkozásokat tömörítő Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége hagyományteremtő céllal alapította 2009-ben azzal a céllal, hogy bemutassa a legjobb gyakorlatokat, emelje a HR szakma megbecsültségét és gyakorlati tudást, bevált megoldásokat osszon meg a humán erőforrás területen dolgozó szakemberekkel. A zsűri ezen belül első alkalommal választotta meg a HR szakma példaképét is.

 

Somorjai Éva közel 20 éves HR-es pályafutása során folyamatosan bizonyította, hogy nemcsak kiemelkedő HR-es szakember, aki üzleti tudását kamatoztatva a lehető legjobb ügyfélélményre törekedve járul hozzá munkahelyének sikeréhez, de példamutató vezető is, aki szakmailag és emberileg is minden helyzetben támogatja, motiválja vezető és munkatársi szinten dolgozó kollégáit.

 

Somorjai Éva, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese az elnyert díjak kapcsán elmondta: “Mindkét elismerésre nagyon büszke vagyok, hiszen ezek a díjak a mintegy 150 fős humán erőforrás csapatunk mindegyik tagjának szólnak, visszaigazolásai annak, hogy jó úton járunk. Továbbra is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy élhető, szerethető és sikeres munkahely legyen a Telekom, amellyel elégedettek munkatársaink és vonzó a munkaerőpiacon is. Bízom benne, ezzel jó példát mutathatunk más vállalatok számára, erősítve a felelős gondolkodást a piacon.”