Átadták a Szent Erzsébet Díjakat

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet Díjjal ismerte az egészségügyben kifejtett áldozatos munkáját Dr. Semsey Istvánnak és Zsigárcsik Gábornénak. A díjakat Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke adta át a csütörtöki közgyűlés keretében.

A határozatképesség megállapítását követően a napirend elfogadásával kezdődött az ülés. A szervezeti és működési szabályzat módosításával kapcsolatos kisebb polémiát követően a testület a meghívó szerinti javaslatot fogadta el.
[1459_4.jpg] kgy4.jpg

A közgyűlés Szent Erzsébet Díjban részesítette dr. Semsey Istvánt, amelyet Török Dezső adott át

Elsőként a Szent Erzsébet Díjakat adta át a közgyűlés elnöke. Dr. Semsey István 1995-ben summa cum laude végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, orvosi pályafutását a miskolci Semmelweis Kórházban kezdte, majd 2011-ben bízták meg a Kazinbarcikai Városi Kórház szemészetének a vezetésével. Zsigárcsik Gáborné 1977-ben segédápolóként kezdett a Semmelweis Kórházban, s ranglétrát bejárva haladt előre, illetve képezte magát és diplomás ápoló képesítést szerzett. 1996-ban a miskolci Máltai Gondoskodás Ápolási Otthon főnővére lett, majd ápolási igazgatóhelyettes.

[1459_1.jpg] kgy5.jpg

Zsigárcsik Gáborné átveszi a Szent Erzsébet Díjat

Az ünnepi pillanatok után a közgyűlés módosította az önkormányzat idei költségvetését és a szervezeti és működési szabályzatot. Ezt követően a megyei önkormányzat két cégével kapcsolatos személyi kérdésekről döntöttek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Kft. felügyelő bizottságába beválasztották Szalai Szabolcsot, a könyvvizsgálói megbízást pedig a Prime Auditot bízta meg a közgyűlés. A Kulcs-Tour Kft. vezetésével Orosz Gábort bízták meg, a felügyelő bizottságba pedig Szabó Gergelyt és Budai Erzsébetet delegálták. Az ellenzék részéről az Fb tagsággal kapcsolatban felmerült a „gesztusgyakorlás” igénye, amelyre „megfontolom a kérését” volt mindkét esetben az elnöki válasz.

[1459_2.jpg] kgy3.jpg

Modern technika segíti a közgyűlés vezetését

A megyei önkormányzat tulajdonában, érdekeltségében álló gazdasági társaságok 2014. évi tevékenységéről szóló tájékoztatót tudomásul vette a testület. A közgyűlés döntése alapján a megyei önkormányzatok rendkívüli támogatására kiírt pályázat keretében 37 millió forintot kér Borsod-Abaúj-Zemplén. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról készült jelentést elfogadta a testület. Ezt követően zárt ülés keretében tárgyaltak a Rákóczi-lánc kitüntetés idei odaítéléséről.
[1459_3.jpg] kgy10.jpg

Török Dezső megköszönte a megyenappal kapcsolatos munkát

A közgyűlés az egyebek napirendi ponttal ért véget. Ennek keretében Pasztorniczky István első sorban a hivatali dokumentumok internetes közzétételének a gyorsaságával foglalkozott. Dr. Kovács János megyei főjegyző válaszában elmondta, hogy megvizsgálják a felvetést és az esetleges hiányosságokat 2 héten belül pótolják. Nyakó István a tömegközlekedéssel kapcsolatos érdeklődésére azt a választ kapta a közgyűlés elnökétől, hogy a MÁV és a Volán helyzetéről minden évben készül tájékoztató, amely az idén még nem történt meg. Török Dezső bejelentette, hogy a június  16-án Szerencsen megtartott Borsod-Abaúj-Zemplén I. Megyenapjával kapcsolatban pozitív visszajelzések érkeztek. Az alkalmat megragadva megköszönte a munkatársak szervezéssel, rendezéssel kapcsolatos munkáját.

[1459_5.jpg] kgy2.jpg

A nyári időpont ellenére majdnem teljes létszámú volt a közgyűlés