Natúr utazás!

Vízpart, napfény, pihenés és partik – a nyár és a szabadság nemcsak a lelkünket, de a szervezetünket is megújítja, feltölti. Ha szeretnénk gondtalanul élvezni a nyaralás minden pillanatát, akkor érdemes higiéniai szempontból is maradéktalanul felkészülni az utazásra. Ne a nyaraláson kísérletezzünk hirtelen választott új kencékkel, ráadásul az évközben megszokott natúrkozmetikumok kiváló szolgálatot tehetnek a nyaralás alatt is, segítve a feltöltődést, szépülést. Köztük is számos hatékony és jótékony terméket találunk, amelyek bátran ajánlhatóak utazáshoz és nyaraláshoz is.

Napozni, de okosan!

Az elmúlt években a bőrrák lobbi óriási kampányt indított a napozás ellen, aminek következtében az emberek megijedtek egy kicsit a jótékony fénysugaraktól. Ugyanakkor a szakemberek felhívják arra is a figyelmet, hogy a napsugárzásra mindenkinek szüksége van: a napfény feltölti a testünket és lelkünket, elősegíti az örömhormonok felszabadulását, felgyorsítja a D-vitamin szintézist, élénkíti a szervezetet. A napozásnál ugyanakkor nagyon fontos a megfelelő fényvédő készítmények kiválasztása! Az Annamarie Börlind natúrkozmetikai márka teljes termékpalettát kínál a napozáshoz, különböző fényvédő faktorral rendelkező krémektől, gyermekeknek szánt naptejeken keresztül egészen a napégést hűsítő permetekig. A megfelelő készítmények használata mellett érdemes arra is ügyelni, hogy minden úszás, mártózás után kenjük újra a testünket, illetve déltől 3-ig ne feküdjünk ki a tűző napra. A napszúrást rengeteg folyadék (víz) fogyasztásával, nedves, világos fejfedő használatával előzhetjük meg. Ha minden óvintézkedésünk ellenére mégis leégett a bőrünk, akkor este kenjük be Dr. Organic bioaktív Aloe vera géllel, ami hűsíti az égő érzést, és regenerálja a megégett bőrt.

Natúr szépségápolás vízimádóknak!

Akár gyógyvizes strandot, édesvizet vagy tengert választunk a nyaraláshoz, egy biztos, hogy a rendszeres fürdőzés erőteljesen igénybe veszi a bőrünket és a hajkoronánkat. A nyaralás alatt érdemes táplálóbb hajápoló szereket használni – ilyen például a Dr. Organic bioaktív marokkói argánolajjal készült samponja és kondicionálója – amely  vitalizálja és fényessé teszi a vízben meggyötört hajszálainkat. Ha valaki szeretne a pihenés alatt egy gyors hajkúrát is beiktatni, az választhat a Khadi ayurvédikus recepturára épülő, különböző hajtípusokra kifejlesztett samponjaiból és hajolajaiból. Bár a tengerparti sós levegő és a tenger sós vize rengeteg jótékony ásvánnyal biztosítja bőrünk megújulását, a bőrünk hidratálásáról és a zsírpótlásról nem szabad elfeledkeznünk. A Dr. Organic bioaktív hatóanyagokat tartalmazó tusfürdői és testápolói kiváló szolgálatot tehetnek ilyenkor nyáron is. Ha valaki csak belföldön nyaral, de nem szeretne lemondani a tengerpart nyújtotta előnyökről sem, az válassza a Dr. Organic bioaktív Holt-tengeri ásványokat tartalmazó tusfürdőjét és testápolóját, amelyek minden jótékony összetevőt tartalmaznak a világ ásványokban leggazdagabb tengeréből.

Nyaralás problémamentesen

Sokan küzdünk különböző köröm és bőrproblémákkal, amelyek kellemetlenek lehetnek a nyaralás alatt. A Dr. Organic teafaolaja segíthet a körömgomba kezelésében, a márka bio méhpempővel készült lábápolója puhává varázsolja a száraz sarkakat, a cellulitisz elleni krém pedig feszesíti a problémás testrészeket. Ha a nyaraláson kirándulunk, és nincs alkalmunk kezet mosni, vigyünk magunkkal Dr. Organic teafás tisztítókendőt, ami nemcsak tisztít az izzasztó melegben, de fertőtlenít is az antibakteriális hatású teafaolajnak köszönhetően. A kellemetlen illatok ellen védekezzünk a Dr. Organic bioaktív deóival, amelyek számtalan illatban kaphatóak.