A hét világmegváltó ötlete – elzárjuk a menekültáradat forrását – megvédjük a görög határt – Orbán Viktor megnyerte a következő választást is

A magyar miniszterelnök ezen a héten megnyerte a következő választást. Orbán Viktor az unió néppárti frakcióvezetőjével együtt jelentette be: a menekültáradatot a forrásnál kell megállítani. Görögországban. S ha a görögök nem képesek erre akkor az unió közös katonai erővel ott védi meg a közös határainkat. Jó ötlet, ami sürgős megvalósításra vár, amíg nem késő.

Ha ez az ötlet eredeti magyar akkor Orbán Viktor mentette meg Európát. Humánum, emberiesség, liberalizmus, féktelen segítőkészség szebbnél szebb szavak. Ám most már Noé bárkája megtelt, Európa nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a harmadik világ szerencsétlenjeit magához vegye.

Süt a tehetetlenség, az álszent jóság. Hetek óta a rendőrök a menekülteket őrzik, hajkurásszák. Az autópályákon gyalogosan kísérik, kísérgetik, utaztatják a migránsokat, akik nem valami együttműködők a befogadó ország hatóságával. Bizalmatlanok, bár idáig semmi okot nem szolgáltattunk gyanakvásra. Tetszik nem tetszik, nincs választása a kormánynak, jön a válsághelyzet bevezetése, aminek a következményeit a bennszülöttek is megszívják.

Lesz zéró tolerancia. Aki nem az életéért kopogtat a határainkon, kint marad. Vajon velük mi lesz. Hol van annyi arab tolmács aki megérteti velük, hogy a befogadóképességünk határát már régen átléptük. Németország szívjósága, Merkel engedékenysége sokba kerül majd. Emlékezzünk a szegény palesztin kislány esetére akinek a buksiját élő adásban simogatta meg a kancellár asszony.  Majd csak megmentette a családot a kiutasítástól. Végül a kislány olyanokat nyilatkozott az újságíróknak amitől még Göbbelsnek is leesett volna az álla. A németek bűntudata, toleranciája is véges. Berlinben már van jó néhány mecset. Nem biztos, hogy mindenki örül majd ha kora reggelenként a müzzein imára szólító hangjára kell ébrednie.

Szíria szomszédságában egymást érik a gazdag , olajban dúskáló államok. Nem is értem, hogy miért hozzájuk menekülnek az életüket féltő testvéreik és az anyagi jólétre vágyó szerencsétlenek.

Tehát ha Orbán Viktor javaslata megvalósul – miért is ne – nemcsak Lettország légterét, de a Görög határokat is védelmezhetjük.