A meleg víznek ára van –  kerekecske gombocska – a prücök galibát okozott – sokba fáj  a gyors szerviz-  bezzeg Bécsben

imageHa elszürcsölte, elkortyolgatta a reggeli caffebrando kávéját türelmesen meghallgathatja az egyéni szociális problémámat. Tanulságos. A lényeges tanulság, Miskolcon jó élni, mifelénk ilyen disznóság nem sűrűn esik meg.

Tessék elképzelni arra ébredek, hogy a gázbojler gyújtólángja nem akarja a jót. Hiába pislákol – igen a képen látható kék gombocska  – nem húzható jobbra. Nyakunkon a szombat reggel egy világvárosban és nincs meleg vizünk. Gondoltam jobb híján a mosógépen keresztül gyártok majd meleg vizet. Az ötlet régi szakállas csak egy hibája van, egy két programot végig kell  zongorázni előtte. Akkor már inkább szerelek. Rövid heritúra után rájöttem a kék gombocska, kerekecske egyik lába törött. Felhívtam a képen majd látható gyors szerviz számát , érzékletesen elmeséltem a tragédiámat, ami nem nagyon kötötte le a diszpécser hölgyet. Ő a lényeget hangsúlyozta, nagyon együtt érez velem és ma délben egy órakor fix áron 21 ezer forintért egy csodában részesülhetek. Lesz meleg vizünk.

Belementem az alkuba. Ám az internet segítségével felfedeztem egy Thermoféges bazárt Budapesti másik végiben ahol egy ilyen gombocskát 500 forintért adhatnak. Az úr jelezte egy, egyetlen egyecske van neki, s ha sietek az az enyém lehet. Sz szerint pizsamában robogtak oda a Sobietsky utcába, ahol rögtön kiderült, kettő is van, de darabja kettő ezer forint. Kérésemre azt is elmondta, miként tudom kicserélni egy csavarhúzó segítségével. Egész úton azon somolyogtam ha ezt magam szerelem meg már is túljártam az árdrágító szolgáltatók eszén. S még lesz időm visszamondani a szerviz ajánlatát.

Na otthon alig egy félóra elteltével rá kellett döbbennem , gázszerelő már nem leszek. Szétszedni sikerült a bojlert, de a gombocska csak nem csúszkált jobbra. Az a lángocska időnként fáklyává alakult , de a meleg vizet nem fakasztott.

Fél 12 – kor jön a telefon a gyors szerviz embere a ház előtt vár. Futás haza. A mester cirka öt perc alatt mindent a helyére tett. Sőt az porosodott csövecskét is átfúvatta. Ömlött a meleg H kettő O . Ügyesen csinálta, takarásban, ne hogy a fortélyt ellessem.

Na és milyen az ember.  Előtte a hideg vízben pancsolva minden megadtam volna egy kis melegségért. Ám amikor összeszámoltam, hogy az egész móka 25 ezer forintba fáj, miközben egy új bojler potom 35 ezer, megváltozott a világról alkotott felfogásom. Micsoda szörnyűség amit ezer  művelnek. Pfúj…ennyi pénzt elkérni ezért a piszlicsáré munkáért.

S amikor garanciát kérek, egy telefonszámot ragaszt( szerk megj: ennyi az összes dokumentumom a kalandról)  a bojlerre – ha gondom van akkor ezen szólhatok nekik.Persze mint visszatérő törzs megrendelőnek már jár a 10 százalékos kedvezmény. Meg is nyugodtam. A gyors munkának a szombati kiszállásnak ára van. A mester szerint Bécsben ezért a melóért a pesti árnak a  háromszorosát kérték volna el. Mondtam volna, hogy oké, de az ottani jövedelmek is abban a sprektumban vannak.

Ennyit a demagógiáról…..20151114_132858 20151114_132910 imagemeleg viz