A rendszám nem a lélek tükre – van aki veszi van aki kapja – milyen is a keletnémet Mercedes ?

Régi jó szokásom, hogy leolvasom az előttem gurulók rendszámát. Irigylem azokat a tehetőseket akik nem sajnálják a lóvét az egyedi feliratokra. Például a TOM OOO meg az ezekhez hasonló feltűnőségekre. Nekem is jól állna a Pityu 001, de hülye lennék ilyenre kétszáz ezer forintot költeni. E helyett vennék egy másik strapa bíró Suzukit.

Na meg tudom, volt egy régi rendelet, amely szerint olyan rendszámokat nem szabad kibocsájtani ami esetleg valami nem tetsző kifejezésre hajazna.  Mondjuk ÁVO, CIA, FBI, BTK, MTK, … OOOOO számú rendszámok félrevezetőek. Megtévesztőek.

Előttem viszont itt gurult az NDK  Mercedes. Megeshet, hogy fiatal tulajdonosa nem is sejti ez a szó összetétel mit jelent. Vagy mégis . Talán Erich Honecker utódjai ülhettek ebben az autóban. És így akarják megörökíteni a nagypapa életművét, a Német Demokratikus Köztársaságot  ?  S lehet, hogy van NSZK vagy NSK – táblás autó is. Ízlés szerint.

Tovább, tegyük fel, hogy a kocsi gazdája nem vette, hanem kapta. A hatóság pontosan ezt utalta ki neki, mint nekem az MPP -t. Ami szintén emlékeztet valamire. Mit mondhatott erre, bocs , de keletnémeteset nem akarok ! Már kíváncsivá tett, hogyan is jutott ehhez a speciális rendszámhoz.