Egy kis személyi kultusz -ugye, ez nem én lennék – Telekom bulin modellt ültem

Szóval az úgy volt, hogy a hét elején a Telekom is megtartotta a szokásos év végi sajtó fogadását. Kérdés nélkül mondom szuper volt.  Ahogy már ilyenkor szokás van ugye egy vezetői tószt, aminek mi más lenne a lényege: az idén is jók voltunk.  Eredményesen zárjuk az évet, s jövőre újabb kihívások elé nézünk. Huszonöt esztendeje kezdődött a mobiltelefonozás, s ebben ténylegesen a Westel azaz most már a Telekom volt az első. Őrzi a piacvezető szerepét. Közben eszembe jut, hogy Budáról busszal mentem át a Március 15. téri Kioskba, ahol a fogadás volt. S mit láttam? A buszon gyászos csönd volt, csak a mobilok pityegése hallatszott. A fiatalok és az öregek mind a telefonjukat basztatták, üzeneteket küldözgettek és híreket olvastak. Ha ez a trend, akkor a mobilszolgáltatók tulajdonosainak sose fáj a feje. Ez bolt még mindig dübörög.

Igen az ellátás, a fogadtatás szuper volt. A műsor is, de ki figyelt arra amikor minden sarokban svédasztalok álltak.  A legjobb a marharagu volt,  puha hátszínszeletből s mellé csaknem zöld petrezselymes  tört krumpli. S kecskesajtos saláta. Volt egy olasz sarok ahol speciális rízzottót kutyultak.

S a fenti kép ott készült. Rólam. Modellt ültem. A kedves grafikusnak magyaráztam, hogy időközben feltalálták a digitális fényképezőgépet is.  Tudott róla. S miközben képernyőre karcolgatott, egy másikon láthattam miként dolgozik. Magyarázta, ez egy karikatúra. Mondtam , ne erőlködjön, egyébként is már ebben a formátumban leledzek. Visszabókolt, s megnyugtatott,  ránctalanít. S kérte, ne sértődjek meg, ha nem tetszem magamnak, de őt erre szerződtették. Végül azt kell mondanom,  a mű tökéletes. Jobb mint én. Ennek alapján körözéskor sosem buknék le.

A személyi kultuszról jut eszembe, volt egy kedves főnököm. Persze nem is egy, de ez egyben laptulajdonos is volt.  Imádott szerepelni az újságban. A titkárságán ki kellett gyűjteni a róla megjelenő cikkeket és képeket majd mindezt egy nagy könyvbe fűzték. A látogatóit, akiket rendre megvárakoztatott kaptak egy negyedórát, hogy átnyálazzák a média szerepléséről készült műveket.

Ezek után, ne vegyék zokon, ha most magam is fellépek a gráfon.