Ne szatyorral flangáljanak – egyforma táskát a rendőr tanoncoknak – Nike, Puma hátizsákok helyett

A rendészeti szakközépiskolások általában a Szentpéteri kapu Tescóban tankolnak föl. Szép az egyenruhájuk, bár a téli nyári sapkát még vegyesen hordják. Ami megfigyelhető, hogy egyre több köztük a roma származású fiatal. Ez egy fontos társadalmi cél, a kormány erőteljesen támogatja az integrációjukat, beilleszkedésüket a rendőri állományba. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy bizonyos esetekben könnyebben megértetik magukat a romákkal, jobban elfogadják őket az intézkedések során. 

Amit most megfigyeltem – mindannyian egyenruhában feszítettek, viszont ehhez különböző táskákat, Nike, Puma , hátizsákokat, vagy éppen szatyrokat cipeltek. Ez valahogyan furcsa. A hozzám hasonló korúak emlékeznek rá, hogy a katonaságnál volt  egy rendszeresített csúnya barna szkáj műbőr táska amiben a cókmókunkat vihettük a kimenő idején. Ronda ízléstelen volt, de egyforma . Ha megfagyott töredezett, de egy katona csak ezzel járhatott a laktanyán kívül.

A rendőrtanoncok is megérdemelnének egy jól kialakított egyforma táskát. Jobban menne a jól szabott 20151216_154424 20151216_154414ruhájukhoz.