Hogy nyúljuk le az autóst – K and H biztosító trükkje – az alkusz nem volt elég körültekintő – péntek 13. jobb ha  átaludjuk a napot

Kevesen tudják, hogy létezik egy biztosítási felügyelet. Ez a szerencséje az alkuszoknak. Így aztán a bátrabbak úgy garázdálkodnak a piacon ahogyan a csövön kifér. Egy jó példa, saját esetem. Mint már elmondtam, tavaly február 13.-án vettem egy Suzukit Fóton. Péntek 13. , ezen a napon fel se szabad lett volna kelni az ágyból.  Bár az ágy a legveszélyesebb , itt halnak meg a legtöbben.

Szóval ott a kocsira helyben kötöttek egy biztosítást, egy kötelezőt mert valahogyan csak haza kell jönni az autóval. Az ottani alkusz a lehető legdrágább ajánlatot tette, pénteken délután amikor mindenki bezárt már könnyű balekra lelni. Őt az se zavarta, hogy a jármű forgalmi engedélye érvénytelen. Megkötötte rá a kötelezőt. Közben eltelt egy esztendő, s eszükbe se jutott jelezni, hogy milyen bonusz malusz szükségeltetik a jobb, olcsóbb besoroláshoz.

Ez a biztosító a K and H leányvállalata. Egy jó hírű bank nevét viselik.

Bizonyára vannak jogászok akik most megválaszolják – lehet e érvénytelen forgalmi engedélyre biztosítást kötni ? Kellő körültekintéssel járt e el az autóház alkusza amikor nem nézte meg, érvényes e a forgalmi engedély? S szabad e teljes erőfölénnyel, minden tájékoztatás nélkül palira venni a szerződő ügyfelet.