Királyi Marshal máj a Bajor sörözőben – jutalomfalatok a sok gyaloglás után – dupla kalóriaégetés elé nézek  – a Paulaner sör itatja magát  – itt az ország legjobb Borcs levese
image
Egy igazi Marshal máj, a tányér és az adag méretei szinkronban vannak
image
Tapasztalatból tudom az egyszerű uborkasalátát is lehet cseszni. A díszítés is első osztályú
image
A háromfogásos menü 1690 forint. Jó és változatos. Nem véletlen, hogy érdemes ide előre asztalt foglaltatni.

Úgy jött ki a lépés, hogy csaknem három napig Pesten kóborolhattam. Gyalogosan, s amikor eltikkadtam felugrottam az első villamosra vagy buszra. A napi miskolci teljesítményemet alapon túlszárnyaltam. Hegyalja utcától a Kőbánya útig koptattam az aszfaltot majd a MOM parktól a Királyhágó klinikáig mentem. Gyors számolás ez összesen 14 kilométer volt – leszámoltam belőle a villamosozást és a buszozást. Itt mondom, Budapesten elég körülményes a mobiltelefonos menetrend, bonyolult a tervezés s nem jelzik ki, hogy merre járok. Ja és a kocsik túl vannak hűtve. Sikerült is egy alapos megfázást összeszednem, most éppen a papír zsebkendő gyártókat szponzorálom óránként három csomaggal.

Persze ebben egy kicsit magam is ludas lehetek. Gondoltam ennyi tréningezés után megérdemlek egy kis jutalomfalatot. Kedves önkiszolgáló éttermem a Kossuth Lajos téri  Pick – amely ugye Dr. Csányi Sándor tulajdona – pénteken technikai szünet miatt zárva volt.  Hogy mi lehet a háttérben, mi is az a technika, elveszett a szakácskönyv vagy nem fizették ki a gázszámlát , talán sose tudom meg. Így aztán felkapaszkodtam az Erzsébet hídon át a MOM bajor sörözőbe. Talán negyedszer járhattam ott – s most tessék figyelni – kikértem a kedvenc borcs levesemet. Aki nem ismerné céklás, káposztás, túlkaprozott édeskés hús leves. A féladag is óriási. S a kedves felszolgáló kérés nélkül hozta mellé a tejfeles tálkát. Megjegyezte, hogy  idáig ezt is kértem hozzá. Lenyűgözött a figyelmessége. Ezek után már nem volt merszem visszautasítani az egymás után kihozott  frissen csapolt Paulaner sört. Ha jót akar ezt ne hagyja ki. Münchenben éreztem magam. S utána jött a Marshall máj, amit kevés helyen tudnak jól elkészíteni. Kezdem azzal, hogy  vékonyan, katonásan szeletelték fel. S nem hiányzott mellőle a piritott császárhús és a hozzá klappoló petrezselymes burgonya. Az uborkasalátán is ott fehérlett a tejföl.

Mit mondjak még.  Az okos mobilom kiszámolta, aznap hétszáz kalóriát tapostam el. Szerintem ma a duplája is kevés lesz ha az ingemen minden gombot beszeretnék kapcsolni.