Szántógráfiai történetek  – egy kellemes este a II. Rákóczi Ferenc könyvtárban –  próbára tettem a hallgatóság türelmét – Kerényi László felvételei

Bevallom minden Olvasó író találkozó előtt úrrá lesz rajtam a félelem. Azon szorongok, hogy a kutya se lesz kíváncsi. Rémálom, ülök a tágas teremben az asztalnál és bámuljuk egymást a meghívómmal. Ráadásul a a mai napom nem a legfényesebben kezdődött így aztán készültem a csúfos befejezésre.

Ma este volt a Szántógráfiai történetek című könyv és lapszemlém a Miskolci II. Rákóczi Ferenc könyvtárban. Kedves  kollégám Filip Gabriella volt a házigazda , aki kellemesen indította a találkozót. Petri Nóra és Balázs István olyan csodálatosan interpretálta az írásaimat, hogy úgy hallgattam mintha sose ismertem volna ezeket. Kitűnő időutazásban volt részem. Állítólag átlagos méretű volt az érdeklődés. Számomra megtisztelő , hogy két osztálytársam Ronyecz és Szikszai urak végigülték az előadást. Sok kedves ismerősöm csaknem két órát hallgatott minket. Gabika nem kímélt, kérdezett, jómagam meg örültem, hogy beszélhettem. Figyeltem a program idején egy fiatalember unta el magát, s ment el idő előtt. A többiek kitartottak. Könyvet nem adtam el egy darabot se, viszont mindenki hozott magával néhányat dedikálásra

.Kíváncsi lettem volna a hallgatóság véleményére, de végül egyetlen kérdés se maradt.  Vagy nem  érdekelte őket vagy lefárasztottam a társaságot.  Még egyszer köszönöm a lehetőséget dr. Prókai Margit könyvtár igazgatónak a lehetőséget és a kedves fogadtatást. A hallgatóságnak is , bízva abba, hogy csak nem éltem vissza a türelmükkel.

Semmi nem volt tabu.
nított könyv az életem – most bele is lapoztak
Kiderült aminek ki kellett derülnie
Tessék elhinni még tapsoltak is – a felolvasó párosnak
Csodálatos a dekoráció – újságok, bekötött példányok és a műveim. Tessék elhinni van olyan is ami nincs a könyvtárban . Vajon miért?

Kerényi László felvételei.