Kinéz egy becsületsértési per – reggeli riasztás – mit szólnék hozzá – a MÚOSZ válság gyűrűzik

Mivel reggel kaptam egy kérdést, hogy mit szólnék egy becsületsértési perhez, elgondolkodtam. Megér e ez a szövetség nekem annyit, hogy a bíróságra járjak, ügyvédekre költsek. Nem. Hiszen nem én nyúltam le a MÚOSZ vagyonát. Az én védelmemet nem a szövetség fínanszirozná a közösből. A maradékból. Tehát inkább kiigazítom az egyébként félreérthető mondatot. Ismétlem azt a bizonyos 10 milliót nem most korábban pengették ki . A jelenlegi felállásban – állítja az elnök – semmi ilyenre nem költöttek.

A lényeggel kezdem – ez viszont igaz –  hosszas kitartó unszolásra ismét megfellebbeztem a legutóbbi MUOSZ küldöttgyűlés határozatát. A jogban nem vagyok járatos, de a szakemberek összevetették a szerény igazságérzetemmel és kiötölték, mi miért nem volt jó. Miért volt jogtalan a legutóbbi választás, amelyen 40 ember döntött  három ezer újságíró képviseletében.

Mint már elmondottam a volt Népszabadságosok valamint azok akik a korábbi szövetségi vagyon felélésében élen jártak ismét bekerültek az elnökségbe. Így esély se maradt arra, hogy egy feltáró vizsgálatot kezdeményezzünk, hová lett az Andrássy úti székház  és az Interpress nevezetű balatoni üdülő.

Tuti info –  most tudtam, meg hogy, a régmúltban,  korábban , nem a mostani felállásban,  csak úgy hanyagul kipengettek tíz millió forintot a Magyar Újságírók Közösségének az egyébként kihasználatlan Tihanyi üdülő tulajdonjogi rész címén.  Ahelyett, hogy az ennek megfelelő fenntartási és üzemeltetési költségen osztozkodtak volna. Csupán ez az egyetlen ügy is nagyon szaglik. Jogos a felháborodás, hogy ez nem a mostani elnök sara.

S akkor itt vannak az igazolványaim.  Begyűjtöttem, 1969 óta vagyok tagja a szövetségnek. Így sikerült valamennyi formátumot megőriznem. A legsikerültebb az volt amelybe be lehetett tenni az éppen soros kiadó, lap nevét. Különben annak idején a személyi igazolványban is beírták, hogy ki mit dolgozik.  Azt is, hogy újságíró vagyok , s milyen iskolai végzettségem van.  A családi állapot mellé a kiskorú gyerekek nevét is bejegyezték.

Most azt ígérik – jó ideje – hogy hamarosan olyan elektronikus személyink lesz amiben még a jogosítvány is benne lesz. Szeretném megérni.

Jelenlegi tagszámom 1994
Talán ez még a 2015 nyári ülés, érzékelhető már, hogy ez a végjáték
Hiába nem ezt szoktuk. Lekváros kenyér és a pritaminos zsíros deszka. Egyik se volt rossza. ám ez a fajta svédasztal már előre vetítette a jövőnket. Amikor Aranytollat kaptam már egy kölyök pezsgőre se futotta. Így aztán jogosan ,kérem számon az eltüntetett milliárdokat.
Tessék elhinni, van olyan amikor ez is finom, vékony uborka karikákkal. Anno a szomszédunkban egy kislány – Eszter legnagyobb megdöbbenésemre mindig kristálycukorral ette a zsíros kenyeret. Ez a fajta összeállítás engem sokkolt, noha minket se vetett fel a pénz.
Olyan bérletszerű
Egy időben orosszal kezdődött a sor.Persze majd franciául lett kiemelve a szövetség neve.