Akik napfényt hoznak mások életébe  – megjelent a mai Északban – sajtótájékoztató a miskolci Gráciáknál -Kerényi László képei

Folytatják az immár 2015–től elkezdett tehetséggondozó programot.

A miskolci gráciák elnöke interjút ad a televizíónak
A miskolci gráciák

„Akik napfényt hoznak mások életébe, maguk se bújhatnak el a sugarak elől.” – ezt választották mottóul a Miskolci Gráciák Egyesületének immár kilencedik tavaszköszöntő jótékonysági báljának. Pelczné dr. Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő, az unió számvevő bizottságának tagja rendhagyó sajtótájékoztatón ismertette, hogy ismét egy nemes cél érdekében báloznak. Folytatják az immár 2015–től elkezdett tehetséggondozó programot. Támogatják a jó képességű, de rászoruló miskolci középiskolásokat és egyetemistákat. A tavalyi Mága koncert báli bevétele is jelentősen hozzájárult ennek a programnak a sikeréhez, ezért határoztak úgy, hogy ezt az akciót az idén is folytatják. A 10-19 év közötti középiskolások 10 alkalommal havi 15 ezer forintos támogatást kaphatnak. A diploma megszerzésére készülők ugyancsak 10 hónapig havi 30 ezer forintos finanszírozásra pályázhatnak. A részletekről érdeklődő fiatalok a miskolcigraciak@ gmail.com mail címen jelentkeznek augusztus 20-ig. Végül a pályázatot a Miskolci Gráciák Egyesület 3525 Miskolc Mátyás Király utca 13. 4. em. 2. postai címen lehet beadni. Fontos, hogy a jelentkezők a címük mellett a telefonos elérhetőségüket is megadják. A sikerrel pályázókat szeptember 20-ig kiértesítik. Ennek köszönhetően már a 2017/18-as tanévben folyósíthatják majd a pénzbeli támogatást. A jelentkezők kérelmeit egy négytagú csoport, előre kidolgozott objektív pontozás alapján végzi majd. A feltételeket a gráciák alapító tagjai hagyják jóvá. Pontegyenlőség esetén személyes bemutatkozás után történhet érdemleges döntés. A tájékoztatón elhangzott, a középiskolások támogatására csak miskolciak míg a főiskolaira megyénkből is pályázhatnak.

Az idei tavaszköszöntőt május 27-én, szombaton este rendezik meg a miskolci vigadó étteremben. Az est fővédnöke dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere, az est háziasszonya Pelczné dr. Gáll Ildikó a gráciák elnöke lesz. A bál egyik kiemelkedő eseménye lesz a Hampel Katalin divatszalon kollekciójának a felvonultatása. s a gráciák lesznek a manökenek. A színes műsorban fellép Sáfár Anikó művésznő is.

Ugyancsak most jelentették be, hogy a miskolci gráciák és a miskolci egyetem egészségügyi kara „Gyermekbántalmazás” címmel konferenciát rendez május 12-én a Magyar Tudományos Akadémia Erzsébet téri székházában. A konferenciát Pelczné dr. Gáll Ildikó a gráciák egyesületének elnöke a rendezvény fővédnöke, dr. Torma András professzorral  a miskolci egyetem rektorával nyitja meg.  Az előadók sorában szerepel még dr. Kiss Tóth Emőke az egyetem egészségügyi karának dékánja, dr. Berkő péter professzor emeritus, Balogh Beáta klinika szakpszichológus , dr, Kiss Ákos Levente gyermeksebész, dr. Schmidt Ildikó gyermekradiologus, Molnár Marianna klinikai szakpszichológus, dr. Sáfrányné, dr. Vörösváry Ildikó jogász és Csemáné, dr. Váradi Ildikó docens, dékán helyettes.

ÉM-SZI