Orosz Ila és Szentmiklósi Magdi Kilencz:  „ISZOM A BORT, ÖLELEM A BABÁMAT!” AVASI PINCESOROK KÉPEKBEN c. kiállítása  Művészetek Háza Kortárs Galéria  május 3 – május 15.

A Művészetek Háza Kortárs Galériájában 2017. május 3-án 18 órakor nyílik Orosz Ila és Szentmiklósi Magdi Kilencz „Iszom a bort, ölelem a babámat!” Avasi pincesorok képekben című kiállítása.

A két fotós, a borkultúra és a patinás épületek iránti vonzalom ihletésétől vezérelve kezdték el kutatni a történelmi Avas pincéit.  Barangolásaik során felfedezték az avasi pincesorok zegzugos utcáit. Gyűltek a fotók és a történetek, a jóízű beszélgetések, a vendégszerető pincetulajdonosokkal, akik készségesen és büszkén mutatták meg boraikat és pincéjüket. Az így elkészült anyag ebből adódóan inkább hangulatfotókat, nem dokumentum fotókat tartalmaz. A kiállítók nem titkolt célja volt, hogy ezt a fantasztikusan egyedi turisztikai látványosságot közelebb hozzák az itt élő miskolci lakosság, és a városunkba látogató turisták számára.

A kiállítás kísérő rendezvénye az Avasi Borangolásnak (2017. május 12-13), ahol a fotókon látható pincéket a rendezvényre látogatók személyesen is megtekinthetnek!
A kiállítást Novák Irén a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft ügyvezetője nyitja meg.  Beszédet mond: Dr. Vajda Csilla a Bokályos Pince tulajdonosa és Dr. Gyurcsik András a Miskolci Borbarátok Társaság Egyesület alelnöke. A kiállított fotók mellett Száz Péter gitáros, énekes közreműködik, továbbá Brinzár Zsófia és Szűcs Bence a Premier Művészeti Iskola diákjai Bökönyi táncot adnak elő.

A kiállítás 2017.május 15-ig minden nap 14.00 – 22.00-ig tekinthető meg.