Nem mindegy, hogy mit iszik – időutazás a Cafe Godotban – hol mérik a legjobb török levest
A Caffe Brando Nord tulajdonosa, a miskolci kávéművész jól tudja, melyik vendéglátóhelyhez milyen típusú fekete leves illik. Ismeri a szokásokat, a helyi elvárásokat , a vendégek ízlését s mint a borszakértők elárulja, hogy az étkezések végén, a desszertek sorában milyen kávé a legillőbb.

Ha öreg miskolci vagy emlékezhetsz arra, hogy hol volt a jó Béke mozi. Az amelyik előtt minden délután kirakodott egy kukoricás. Az öreg aki a mozival szemközti házban lakhatott kihúzta a sarokra a sütőt, befűtött majd a rostra szórt kukoricamagot kezdte húzogatni. Majd amikor már egy két adagnyival elkészült betöltötte az újságpapírból formált tölcsérekbe. Tutira mondom, egy zacskó nem kerülhetett többe egy forintnál. Ez volt a mi popcornunk. Mozizás előtt és közben ezt majszoltuk. S ha nénikémnek meggyűlt a gyomorsava akár három zacsekkel is vinnem kellett ebből. Szóval ott ahol a kukoricás volt, a régi Szinva híd tövében a műemlék ház sarkában most a Cafe Godot várja a fekete leves szerelmeseit.

Ha szereti a mediterrán hangulatú kisvárosok időtálló kávézóit itt lesz a helye. Ez az a pont ahol végigkóstolhatja a világ teljes választékát. Ha ide betéved úgy érzi, egy időre az időt is megállította. Hiába ketyeg az órája itt ellazulhat, magába szippanthatja a legfinomabb” töröklevesek” illatát.
S közben bele is olvashat ezekbe a könyvekbe.
Rácz Péter a tulajdonos , a Cafe Godot feltalálója egy olyan bőrkötényben feszít mint amilyet a régi fogadósok viseltek. Elújságolta, bővül a kínálatuk. Továbbra is Pelléné, Juhász Edit a Cafebrando Nord a beszállítójuk. Így hamarosan a világ legjobb, legfinomabb kávéját is megkóstolhatják itt. Előre megmondom, nem az a bizonyos macskákon át ívelő valamiről van szó. Ez egy különleges pörkölésű kávé amely csak itt lesz a városban. Persze szolid áron, csészénként alig ezer forintért. Akik már ihattak ebből azt mondják, hogy csak mértékkel kell kortyolgatni. Szürcsölni érdemes, hogy minél tovább érezzük a különleges aromáját. S vigyázat, mert könnyen rászokhatunk!