Megújult a Népkerti söröző – élmény a történelmi falak között – Miskolc élhetőbb város – zöld abrosznál, a gesztenyefák árnyékában

Sokunkat megihletett már a csaknem másfél száz esztendős Miskolci népkert, a belváros tüdeje. Régóta nosztalgiázunk, miként is lehetne ebben a mindannyiinknak oly kedves zöld szegletben visszavarázsolni a régmúlt békebeli ligeti világát. Összeforrasztani már aligha lehet a sportpályával szoros szimbiózisban elvágott területet, de a megmaradt értékeket mindenáron őriznünk kell az utódoknak.

Dr. Barkóczi István, ahogy maga mondta – a miskolci drótos ember ezer szállal kötődik a Népkerthez. Gyermekkorában a közelben laktak, s máig elevenen él az emlékezetében, amikor Édesapjával jó néhányszor itt az árnyas gesztenyefák alatt múlatták az időt egy pohár sör és egy bambi mellett. Talán ennek a jóleső, személyes emlékeknek köszönhető, hogy Barkóczi istván visszahozta újra teremtette nekünk a régi népkerti sörözőt azzal a régi miliővel, amit már régóta áhítottunk.

Ma délelőtt dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere, Bihall Tamás a BOKIK elnöke Barkóczi Istvánnal, a népkerti söröző tulajdonosával közösen – minden szalagátvágás nélkül – sörös koccintással avatták fel a megújult vendéglátóhelyet. A tulajdonos kiemelte, hogy ezt a felújítást Veres László a Fux Zrt marketingvezetője vezényelte le. Hibátlanul. Még a sokunk által kedvelt népkerti szökőkút idejében történő beindításáról se feledkezett meg.

A polgármester elismerő szavakkal köszönte meg a Vigadó rendbetételét, mondván minden ilyen projekt az élhetőbb város lakóit szolgálja. Nagy öröm, hogy vannak köztünk olyan nagy vállalkozók, akik jövedelmükből Miskolc szebbé, jobbá tételére is bőkezűen áldoznak. Mint mondta gyalogosan vágott át a belvároson, s jóleső érzéssel konstatálta, hogy a sétálóutcában egymást érik a teraszos szórakozóhelyek, s egyre nagyobb a terek, parkok rendezettsége.

Az átadás idején Balog Zoltán prímás a hangulathoz illő régi slágerekkel szórakoztatta az ünneplőket.

A képeket Vargáné Barkóczi Boglárka készítette

Balogh Zoltán prímás