Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke,  a VII. Magyar Világtalálkozó Aranyosapátiban rendezett ünnepi megemlékezésén (május 15.) vette át a Világtalálkozó Karitatív Békedíját. Nagyváradról küldött pünkösdi leveléből idézünk:

Különben, előzetesként elmondom, a legutóbbi közvéleménykutatás szerint, nemre, felekezetre  való különbség nélkül úgy a fiatalok mind az idősebbek jelentős része nem ismeri ezt az ünnepet. Fogalmuk se volt, ennek az egyszerű munkaszüneti nappá nyilvánított egyházi ünnepnek a mibenlétéről. Ebben benne van az elmúlt hetven évünk amit egyhamar aligha tudunk jóvátenni.

Pünkösdi ünnepünk történelmi időben érkezik. Az anyaszentegyház születésnapján megemlékezünk a reformáció fél évezredes történetéről, valamint hálát adunk a református egyház négyszázötven éves múltjáért… A pünkösdi Lélek áradása, napjainkban felfedezhető jelenléte ok és kötelezettséget meghatározó feladat is, hogy bátor bizonyságtételek hangozzanak az eddig megtartó, és a jövőben is mellettünk maradó Istenről…”

 

Ezzel az idézettel és a Hozzá közel ( A reménység dala) videoklippel

 

– amelyet először a Debreceni Nagytemplomban mutattak be-

 

kívánunk áldott ünnepeket Mindenkinek!

 

https://www.youtube.com/watch?v=ULGafkj8JGg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/vilagtalalkozo/

https://www.facebook.com/Vil%C3%A1gklub-1057219270981513/