Elszállt a szuperb első kereke – hanyagság vagy rosszindulatú akció – vizsgálódik a hatóság – hiányzott az ötödik csavar – Csiba Gábor nem nyilatkozik  az ügy lezártáig

A megszerzett levelet dr. Csiba Gábor felesége írta. A címzett Miskoc rendőrkapitánya. Szándékosan nem teszem közzé teljes terjedelmében. A bejelentés rövid tartalma, hogy a család  egyik tagja vezetés közben, kis sebesség tartományban észlelte a jármű remegését. Majd nem sokára bekövetkezett a rémálom, a kocsi kormányozhatatlanná vált és az egyik első kereke önállósította magát. Elgurult. A helyszíni szemle nyomán kiderült, hogy a csavarokat meglazíthatták. Az öt közül csak négyet sikerült a helyszínen össze gyüjteni. Természetesen, rossz aki rosszra gondol. Lehetett ez hanyagság is. Ám az se kizárt, hogy megzavarhatták a keréktolvajokat. Az új kocsi ugyanis éppen a család otthona előtt szokott parkolni egy kandaláber alatt.  A zsiványok fél munkát végeztek. Ám az se kizárt, hogy a kocsi rongálása, életveszélyessé tétele szándékos volt. Ez a jármű ugyanis a megengedett sebességhatár mellett is már a 130 kilométeres robogás közben is életveszélyes karambolt szenvedett volna. A rendőrségi vizsgálat bizonyára kideríti, hogy mi lehetett a háttérben, véletlen vagy szándékos merénylet kisérlet  történt e.

Csiba Gábor nem bocsátkozott találgatásokba. Sőt kifejezetten hansúlyozta, a vizsgálat lezárultáig nem akar foglalkozni a nagy kárétékkel járó baleset körülményeivel.