Ez volt a miskolci kóser mészárszék – Eskctein után Dorogi Dezső vezette

Ez  képen látható kóser húsbolt Miskolcon a Royál köz és az Arany János utcai kis fahíddal szemközt volt. Ezt megelőzően  nagyon sokáig a fahíd előtti sarokban állt és Ecktstein Dezső vezette. Halála után felesége már táskás üzletet nyitott a húsbolt helyén. A képen látható üzletet már Dorogi Dezső vezette mígnem az ottani gettórész az erőltetett panelosítási program áldozatává vált és a boltot beköltöztették a Kazinczy utcai zsinagóga udvarára. A helye máig is meg van. Dorogi Dezső elhunytával teljesen megszűnt a kóser hús eladása Miskolcon.

Tudni kell, hogy azokban az években alig volt frissen vágott hús a henteseknél. A jó minőségű marhát exportáltuk  magunknak meg a fagyasztott argentin hús maradt. Így aztán nem csak a zsidók hanem az igényesebb vásárlók is innen a kóser mészárszékből szerezték be a minőségi marhahúst,  a májat és a ritkaságszámba menő velős csontot.

Az se titok, hogy az egyre népesebb helyi muszlim közösségek is hiányolják a rituális vágás szerint kimért húst. Így aztán tervezik egy miskolci kóser mészárszék újra nyitását.