Ez volt a századik kormányinfó- ki találta ki ezt a műfajt – Keljfeljancsi ajándékot is vitt – Lázár Jánostól nem  lehet ellopni a showt

Megvolt a századik kormányinfó. Lázár János miniszter a szokásos, sajátosan lezser, de szigorúan hivatali stílusát most alaposan megfejelte néhány személyes kitárulkozással. Helyből és a tévé képernyőjén is átsugárzott, hogy a mostani jubileumi adásra mindkét részről – a kormányszót vivők és a kollégáim is rágyúrtak.  Így aztán most kivételesen a sajtótájékoztató kulisszatitkairól is megtudhattunk néhány érdekességet.

A kormányinfó ötlete Orbán Viktortól ered. Ő maga találta ki ezt a fajta kommunikációs stratégiát. Minden adás előtt egyeztet Lázár Jánossal az ott felmerülhető kérdések kapcsán. A kancellária miniszter – le se tagadhatná – kimondta, élvezi ezt a szerepkört. Szívesen elfogadta a felkérést erre a feladatra. Hogy egyszer maga a miniszterelnök is eljön, e egy ilyen szócsatára azt nem ígérheti. Minden esetre továbbítja a kollégáim meghívását. Bár azt is elárulta, Orbán Viktor gyakran élőben is követi a kormányinfó adását.

Végül a századik kormányinfón Fiala János a neves rádiós megpróbálta a saját showjának kisajátítani az élő adást. Ismerve a kollégát biztosra vettük, hogy aktuális kérdésekkel nem terheli a kancellária minisztert. Elvi alapokon próbált válaszokat kicsikarni. Nem ült le, mint a többiek, állva szerepelt segítve az operatőrök munkáját.

Lázár János, aki általában türelmesen viszi a szót, most elárulta, sietne, mert a felesége születésnapjára készül. Hogy, hogy nem Fiala János egy ajándékcsomaggal készült erre a családi eseményre, s ott akarta átadni az ajándékát. Kovács Zoltán viszont nem hagyta, hogy Fiala vegye át az irányítást későbbre proponálta az átadást. Így is történt mire a hangot lekeverték és már csak a záró kép látszott Fiala János a keljfeljancsi szerkesztője két nagy fehér szatyorral lepte meg Lázár Jánost.

S most már sose tudjuk meg, hogy mi lapulhatott a Keljfeljancsi nejlonzsákjaiban. Egy biztos nem lehettek veszélyesek, mert Fiala János is át esett a parlamentbe lépéskor a biztonsági ellenőrzésen. Minden esetre, ha meg tudom, hogy mi is volt az ajándék az infót megosztom a gráfon. Vagy a legközelebbi kormányinfón megkérdezem a legilletékesebbtől.